Indkøbskurv

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan staves de søde stykker slik egentligt?

Sømods Bolcher staves med ch, da det binder sammen med vores stolte tradition og historie. Navnet har vi nemlig helt tilbage fra 1920, hvor den udbredte stavemåde for slikket var "bolche".

Den korrekte stavemåde i dag er dog bolsjer. I 2001 udgik stavemåden med ch fra den danske retskrivningsordbog.

Som en sjov lille information kan det nævnes, at ordet bolsje enten kom til dansk fra det nedertyske ord "boltje", der betyder "lille kugle". Andre mener det kom til Danmark med Zar Peter Den store i 1716, hvor han på en tur igennem København, skulle have fået et bolche og som reaktion skulle have udråbt более, lydende Bolsje, som på russisk betyder "Mere".

Bolcher med logo til firmaarrangement eller firmagave

Står du eller dit firma og skal arrangere et særligt arrangement og mangler det sidste til at sætte prikken over i’et ift. jeres budskab eller brand? Ønsker i at blive forbundet med højeste kvalitet og bæredygtighed? Så er bolcher med logo fra Sømods Bolcher lige det, I mangler!

Send os en e-mail med jeres logo eller budskab, og vi vil fremlægge jeres muligheder for specielle design – kun til jer.

Bolcher til særlige anledninger

Bolcher med logo er en herlig detalje til arrangementet, der viser nøje planlægning ned til mindste detalje - noget dine ansatte, forretningsforbindelser og kunder husker på.

Derfor er denne type godter også blevet et populært valg til receptioner, messer eller andre virksomhedspræsentationer. Det er en oplagt reklamemulighed, hvor du samtidigt forkæler dine kunder eller ansatte, mens slikket fortæller en historie om ekstra grundig forberedelse og tilrettelæggelse af hele arrangementet.

Bolcher med logo er med andre ord en glimrende måde at få maksimalt afkast for dine reklamekroner på.

Bolcher med logo – helt efter egen smag

Vi har et stort udvalg af klassiske smagsvarianter, som tæller alt fra det salte til det søde - eller kombinationer heraf. Du kan med andre ord få bolcher med logo, helt som du ønsker det – med personligt logodesign og egen favoritsmag.

Vi benytter udelukkende naturlige råvarer og ingen kunstige smags- og farvestoffer, så du vil, ved at vælge Sømod Bolcher, signalere overskud og kvalitetsbevidsthed. Vores bolcher produceres med respekt for traditioner og følger de gode gamle håndværksmetoder – noget du helt sikkert vil kunne smage, hver eneste gang du nyder et bolche fra Sømods.

Det mest kendte bolche i Danmark er nok Kongen af Danmark. Det røde bolche med den karakteriske smag, som Sømods Bolcher selvfølgelig har i vores traditionelle sortiment. Bolchet er opkaldt efter Kong Christian den 5. (konge af Danmark fra 1670-1699), som fik bolchet som medicin mod ondt i maven.

Hvad smager Kongen af Danmark af?

Kongen af Danmark-bolcher smager af stjerneanis. I 1600-tallet var anisolie nemlig en populær medicin mod ondt i maven.

Historien om Kongen af Danmark

Historien om bolchets tilblivelse går på, at Kong Christian d. 5. tilkaldte sin livlæge for at blive kureret for ondt i maven. Tidens medicin mod ondt i maven var anisolie, som har en meget kraftig smag. Kongen nægtede derfor at indtage anisolien, og livlægen måtte så tænke kreativt for at lokke olien i kongen.

Han havde hørt om en apotekerpraksis med at blande medicin i en sukkermasse for at gøre den spiselig, og livlægen lavede derfor en varm sukkermasse, hvori han blandede anisolien og rødbedesaft. De fine røde bolcher, der kom ud af dette eksperiment, ville kongen gerne spise, og siden har bolcherne været et hit. Og kongen blev forresten rask!

Sømods sukkerfri bolcher er fremstillet af naturlige ingredienser, og smagen er helt i top blandt sukkerfrit slik.

Feder sukkerfri bolcher?

Sømods sukkerfri bolcher er sukkerfri slik, som du kan spise med god samvittighed. Indholdet af kalorier er under halvt så meget, som i vores normale bolcher med sukker.

Hvordan laver Sømods Bolcher sukkerfri bolcher?

Sømods sukkerfri bolcher er lavet efter vores egne unikke opskrifter, hvor der er ikke tilsat kunstige smagsstoffer, farver eller sødemidler. Vi har efter flere års forskning fundet frem til, hvordan vi kan lave fantastisk velsmagende sukkerfri bolcher med 100% naturligt indhold.

God tarmflora og pænt blodsukker

Vores sukkerfrie bolcher stimulerer tarmfloraen og kan medvirke til at sænke blodsukkeret samtidigt med, at de har den helt rigtige og velsmagende bolchesmag!

Grundsubstansen i vores sukkerfri bolcher er Actilight, som er et naturligt fiberprodukt lavet af roer. Actilight giver flere sunde og gavnlige effekter, bl.a. en mere afbalanceret tarmfunktion. Indholdet af kostfibre i vores bolcher er derfor på hele 8 %.

Derudover har vi integreret verdens sødeste plante, Stevia rebaudiana i alle vores sukkerfrie bolcher. Stevia er et helt naturligt sødestof, der kan medvirke til at sænke blodsukkeret. Derfor er vores sukkerfri bolcher et sikkert og godt valg, når der skal vælges sukkerfrit slik.

Al produktion foregår i Nørregade nr. 36B, 1165 København K.

Vi arbejder efter dét princip, at vi ”arbejder for åbne døre”. Derfor er alle velkommen til at overvære vores produktioner og dette er derfor gratis at se.

Man er velkommen til at stille spørgsmål til dropskogerne, og de vil svare for bedste evne – men husk at deres koncentration hele tiden skal være på den brandvarme bolchemasse.

I må meget gerne tage billeder undervejs, men vi frabeder at folk optager videoer af selve produktionen.

I kan opleve produktionen på følgende dage: Mandag til fredag kl ca 10:15, 12:00, 13:30 og 15:00.

Ændringer kan forekomme – se dem på vores Facebook.

Grupper og institutioner SKAL reservere tid på telefonen +45 33 12 60 46.