Indkøbskurv

Friske, håndlavede bolsjer som i gamle dage

Hjemmelavede bolsjer som i gamle dage

 

Ligesom vores navn, så er vores bolsjer også bundet op på en lang række af traditioner. Den opskrift som vi benytter til vores bolsjer er gået i arv fra generation til generation.

Det betyder, at vi stadig den dag i dag producerer bolsjer som i gamle dage - præcis efter samme opskrift. Alt er stadig hjemmelavet samt lavet på gammelsdagsfacon med 100% naturlige råvarer.

Med respekt for traditioner laves vores bolsjer, og bolsjerne følger de gode og gamle håndværksmetoder. Alle bolsjer laves som vi gjorde det i 1891 med samme maskiner og metoder, som vi brugte i gamle dage.

Til vores bolsjeproduktion benytter vi hverken druesukker, glukose, majsstivelse, smagsstoffer eller andre syntetiske sukkerarter. Vi benytter kun perlesukker til at producere vores traditionsbundne bolsjer.

Vores bolsjesortiment består af en bred vifte af blandede bolsjer med forskellige størrelser, faconer, farver og smage. Bolsjerne har alle det til fælles, at de er uden kunstige smags- og farvestoffer - alt er 100% naturligt.

I vores sortiment har vi stadig disse populære klassikere, som vi også havde, da det hele startede i Nørregade:

Kongen af Danmark
Bismarck bolsjer
Althea bolsjer
Dameskrå bolsjer

Vi har siden hen også udvidet sortimentet til at indeholde sukkerfri bolsjer med smag af fx cola, lakrids, rabarber og honning. Alt for at følge med vores kunders smagsløg samt præferencer.

Dertil følger vi også med tidens tendenser og kan tilbyde dig håndlavede og lækre slikkepinde og bolsjer til smags- og farveallergikere.

Danskernes favoritbolsjer

Det siger andre om os



 

BOLSJER I NØRREGADE

 

Sømods Bolcher er en historisk tidskapsel i Nørregade i hjertet af København. Vi giver dig et indblik i Københavns håndværkerhistorie og traditioner - og det er vi stolte af.

Vi har som de eneste i verden bibeholdt den helt gamle fabrikationsmetode, og vores bolsjer fremstilles stadig, som de gjorde for over 100 år siden. Vi går højt op i at værne om vores bolsje-traditioner, hvilket er derfor vi stadig producerer de oprindelige bolsjer, som du også kunne smage dengang. I dag har vi dog udvidet sortimentet med nye spændende smagsvarianter samt sukkerfrie alternativer, så vi kan tilbyde noget til alle og enhver.

Siden 1932 har Sømods Bolcher holdt til i fabrikken i Nørregade 36, hvor det nu er 5. generation af bolchekogere, Mike Søemod og Camilla Søemod, der leder den daglige produktion af kvalitetsbolsjer på de 319 kvadratmeter. Dette sikrer, at folk i fremtiden stadig vil kunne købe de rigtige bolsjer hos Sømods Bolcher i Nørregade.

Da vi havde 100 års jubilæum i 1991 fik vi desuden udnævnelsen som Kongelig Hofleverandør. En gestus som vi er meget stolte og rørte over, som i høj grad belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet af bolsjer og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Vil du opleve den historiske og fantastiske stemning i vores bolsjekogeri, så besøg os i Nørregade i København. Her kan du blandt andet se os producere bolsjer og få et indblik i de gammelsdags håndværkstraditioner, som der er forbundet med bolsjeproduktionen hos Sømods Bolcher.

Har du yderligere spørgsmål til vores bolsjer, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du kan her se tiderne for vores produktion af bolsjer samt se vores adresse, så du kan finde vej.

 
Bolsjer gennem 135 år

Bolsjer eller bolcher?

 

Navnet Sømods Bolcher har vi helt tilbage fra 1920, hvor den mest udbredte stavemåde var "bolche". Derfor staves Sømods Bolcher med ch, fordi det binder sammen med vores stolte historie og tradition.

Kigger vi dog i den danske retskrivningsordbog, udgik stavemåden ch i 2001. Den korrekte måde at stave bolche på i dag er bolsje. Bolcher er derfor en uofficel, men stadig meget almindelig stavemåde.

En lille sjov ekstra information kan det nævnes, at ordet bolsje enten kom til dansk fra det nedertyske ord "boltje", som betyder "lille kugle". Dog mener andre, at det kom til Danmark i 1716 med Zar Peter den Store. Historien går på, at han på en tur gennem København skulle have fået et bolsje, og som reaktion til dette skulle have udråbt "более", som på russisk betyder "mere".

Zar Peter den Store