Nyheder

Se alle

Gamle Dage

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.  

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Hjemmelavet slik og bolcher med stolte traditioner

Hjemmelavet bolcher som i gamle dage

Vores bolcher er, ligesom vores navn, bundet op på en lang tradition for at lave slik. Vores opskrifter er gået i arv fra generation til generation. Hvilket betyder at vi stadig producerer bolcher som i gamle dag, efter den samme opskrift, og alt er stadig hjemmelavet, lavet på den gammeldags facon, med ægte naturlige råvarer.

Vores bolcher laves med respekt for traditioner og følger de gode gamle håndværksmetoder. Alting er stadig lavet som vi gjorde det i 1891, med de maskiner og metoder i produktionen man brugte dengang.

I vores produktion bruger vi ikke druesukker, glukose, majsstivelse, smagsstoffer eller andre syntetiske sukre. Vi bruger derfor kun perlesukker, til vores produktion af vores traditionsbundne bolcher.

Vi har en bred vifte af bolcher med forskellige farver, størrelser, former og smage. Fælles for dem alle er, at de er uden kunstige smags- og farvestoffer. Alt er 100 % naturligt.

Som da vi startede på Nørregade rummer vores sortiment stadig populære klassikere som;

For at følge med vores kunders smagsløg og præferencer har vi siden udvidet sortimentet til også at indeholde bolcher med sukkerfri, cola, lakrids, rabarber og honning.

Derudover følger vi med tidens tendenser og tilbyder lækre håndlavede slikkepinde og bolcher til smags- og farveallergikere.

Vi forhandler desuden bolcher med logo, der er perfekte til gaver, på messer eller i andre anledninger.

Selv om vi værner om vores traditioner kommer vores inspiration til nye opskrifter kommer både fra vores kunder, men også fra nye smagsindtryk vi møder i dagligdagen. Du kan læse hele vores historie og hvordan vi laver vores bolcher her.

Udvalgte bolcher

Kongelig Hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner, som Sømods bolchekogere har brugt gennem 6 generationer.

Vi producerer stadig de oprindelige bolcher med håndkraft og af de samme råvarer som i 1891. Vi er også stadig bundet af familieværdier, for det er nu 4. generation af familien Søemod, der styrer bolchefabrikken og sikrer, at det er de rigtige Sømods Bolcher, man kan købe i Nørregade og online i vores webshop.

Men hvad betyder det?

Kongelig Hofleverandør er et prædikat helt tilbage fra 1800-tallet, der kan tildeles firmaer og personer, der har haft langvarig og regelmæssig samhandel af et vist omfang med Kongefamilien og den kongelige husholdning.

Derudover er det en forudsætning, at firmaet skal være veletableret, økonomisk solidt, vel ledet og velrenommeret.

Prædikatet tildeles ikke automatisk, men skal søges, hvorefter Hofmarskallatet vurderer, om ansøgningen kan forelægges Hendes Majestæt Dronningen.

Udnævnelsen sker personligt af Hendes Majestæt Dronningen og finder efter gammel tradition sted på monarkens fødselsdag.

Kongelig Hofleverandør og Leverandør til Det Kongelige Danske Hof?

Før 2008 var der to prædikater, nemlig ”Kongelig Hofleverandør” og ”Leverandør til Det Kongelige Danske Hof”. Udnævnelsen til Leverandør til Det Kongelige Danske Hof blev siden 1904 givet til firmaer, der leverede til den kongelig husholdning. De to prædikater blev i 2008 slået sammen, så der kun findes Kongelig Hofleverandør.
Sømods Bolcher har siden 1991 været Kongelig Hofleverandør.

Velkommen i produktionen

Kom på besøg i Sømods Bolchers fabrik, hvor tiden synes at stå stille. Vi har bibeholdt den gamle fabrikations metode, så bolcherne stadig fremstilles som for over 100 år siden. Dette selvom produktionen er steget fra 27 tons årligt, til nuværende 50 tons årligt.

Sømods Bolcher har holdt til i fabrikken i Nørregade 36 siden 1932, hvor det nu er 5. generation af bolchekogere, der leder den daglige produktion af kvalitets bolcher på de 319 kvadratmeter.

Sømods Bolcher er som en historisk tidskapsel, der giver et indblik i Københavns håndværksmæssige historie og traditioner, hvor du kan få indblik i, hvordan vi laver vores bolcher.

Bolcherne produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler. Råvarerne er ligeledes som tilbage i 1891, og vi benytter kun naturlige smage og farver og selvfølgelig ingen konserveringsmidler.

Siden indflytningen i fabrikken i 1932 er der kun sket små ændringer i produktionen:

Fyret, som bolchemassen koges på, er stadig det originale, som dog er ombygget fra at være kulfyr til at fyre med gas.

Desuden kom Theodor Søemod op med to idéer, der kunne forbedre bolcheproduktionen: en elektrisk ventilator, så bolcherne blev nedkølet hurtigere, samt en lille varmeovn, så man kunne forlænge arbejdstiden med bolchemassen med ca. 10 minutter.

Der er også indført små daglige hjælpemidler for at mindske arbejdsbyrden: Dropskogerne har fået en vogn til at transportere den 27 kg tunge kobbergryde med kogende bolchemasse fra fyret til produktionsbordet, og damerne i butikken har fået en lukkemaskine til bolcheposerne, så de ikke fysisk skal lukke de mange poser, der afvejes hver dag.

Den største forandring er dog emballagen. I 1950'erne blev bolcherne stadig pakket i et traditionelt papirkræmmerhus, men det er nu ikke længere er muligt at anvende papirkræmmerhuse, da de ikke er lufttætte og bolcherne fedter. Tilsvarende er det en nødvendighed med klimaanlæg under produktionen for at minimere fugten, der får bolcherne til at klistre.

Besøg Sømods Bolchers bolchekogeri i København og få indblik i de gammeldags håndværkstraditioner, der er forbundet med bolcheproduktionen hos Sømods Bolcher.



Vælg

Klik rundt i vores butik og vælg hvilke bolcher, du ønsker at købe. Skriv antal du ønsker og tryk på “tilføj kurv” for at vælge varen.



Bestil

Når du har de ønskede varer i kurven, trykker du på “Gå til bestilling” og “Til kassen”. Du kan nu se alle varer i kurven og evt. rette i den, hvis du ønsker flere eller færre. Indtast din leveringsadresse eller log ind, hvis du allerede har en konto. Vælg leveringsmetode - du kan både få dine bolcher leveret med Post Danmark eller afhente dem i vores butik i Nørregade. Du kan nu betale.
Vi accepterer både Dankort, Visa og Mastercard.



Nyd

Dine bolcher er nu på vej! Har du valgt levering til butikken kan de afhentes samme dag, hvis du har bestilt inden kl. 12. Ellers kan de afhentes den efterfølgende dag. Har du bestilt med forsendelse inden kl. 12, vil dine bolcher blive sendt samme dag. Efter kl. 12 bliver de sendt den efterfølgende dag. Du modtager sædvanligvis dine bolcher med posten indenfor 1-3 dage.
Ved bestillinger fredag efter kl. 12 og i weekenden bliver dine bolcher sendt efterfølgende mandag.

Bolcher eller bolsjer

Hvordan staves de søde stykker slik egentligt?
Sømods Bolcher staves med ch, da det binder sammen med vores stolte tradition og historie. Navnet har vi nemlig helt tilbage fra 1920, hvor den udbredte stavemåde for slikket var “bolche”.
Den korrekte stavemåde i dag er dog “bolsje/bolsjer”. I 2001 udgik stavemåden med ch fra den danske retskrivningsordbog.

Som en sjov lille information kan det nævnes, at ordet bolsje enten kom til dansk fra det nedertyske ord “boltje”, der betyder “lille kugle”.

Andre mener det kom til Danmark med Zar Peter Den store i 1716, hvor han på en tur igennem København, skulle have fået et bolche og som reaktion skulle have udråbt более, lydende Bolsje, som på russisk betyder “Mere”.

Bolcher med logo til firmaarrangement eller firmagave

Står du eller dit firma og skal arrangere et særligt arrangement og mangler det sidste til at sætte prikken over i’et ift. jeres budskab eller brand?
Ønsker i at blive forbundet med højeste kvalitet og bæredygtighed?
Så er bolcher med logo fra Sømods Bolcher lige det, I mangler!

Send os en e-mail med jeres logo eller budskab, og vi vil fremlægge jeres muligheder for specielle design – kun til jer.

Bolcher til særlige anledninger

Bolcher med logo er en herlig detalje til arrangementet, der viser nøje planlægning ned til mindste detalje - noget dine ansatte, forretningsforbindelser og kunder husker på.

Derfor er denne type godter også blevet et populært valg til receptioner, messer eller andre virksomhedspræsentationer. Det er en oplagt reklamemulighed, hvor du samtidigt forkæler dine kunder eller ansatte, mens slikket fortæller en historie om ekstra grundig forberedelse og tilrettelæggelse af hele arrangementet.

Bolcher med logo er med andre ord en glimrende måde at få maksimalt afkast for dine reklamekroner på.

Bolcher med logo – helt efter egen smag

Vi har et stort udvalg af klassiske smagsvarianter, som tæller alt fra det salte til det søde - eller kombinationer heraf.

Du kan med andre ord få bolcher med logo, helt som du ønsker det – med personligt logodesign og egen favoritsmag.

Vi benytter udelukkende naturlige råvarer og ingen kunstige smags- og farvestoffer, så du vil, ved at vælge Sømod Bolcher, signalere overskud og kvalitetsbevidsthed. Vores bolcher produceres med respekt for traditioner og følger de gode gamle håndværksmetoder – noget du helt sikkert vil kunne smage, hver eneste gang du nyder et bolche fra Sømods.

Kongen af Danmark Bolcher

Det mest kendte bolche i Danmark er nok Kongen af Danmark. Det røde bolche med den karakteriske smag, som Sømods Bolcher selvfølgelig har i vores traditionelle sortiment. Bolchet er opkaldt efter Kong Christian den 5. (konge af Danmark fra 1670-1699), som fik bolchet som medicin mod ondt i maven.

Hvad smager Kongen af Danmark af?

Kongen af Danmark-bolcher smager af stjerneanis. I 1600-tallet var anisolie nemlig en populær medicin mod ondt i maven.

Historien om Kongen af Danmark

Historien om bolchets tilblivelse går på, at Kong Christian d. 5. tilkaldte sin livlæge for at blive kureret for ondt i maven. Tidens medicin mod ondt i maven var anisolie, som har en meget kraftig smag. Kongen nægtede derfor at indtage anisolien, og livlægen måtte så tænke kreativt for at lokke olien i kongen.

Han havde hørt om en apotekerpraksis med at blande medicin i en sukkermasse for at gøre den spiselig, og livlægen lavede derfor en varm sukkermasse, hvori han blandede anisolien og rødbedesaft.

De fine røde bolcher, der kom ud af dette eksperiment, ville kongen gerne spise, og siden har bolcherne været et hit. Og kongen blev forresten rask!

Sukkerfri bolcher

Sømods sukkerfri bolcher er fremstillet af naturlige ingredienser, og smagen er helt i top blandt sukkerfrit slik. Læs mere om vores fabelagtige sukkerfri bolcher her - og så kan du selvfølgelig købe dem online her i vores shop eller ved at besøge os i Nørregade.

Feder sukkerfri bolcher?

Sømods sukkerfri bolcher er sukkerfri slik, som du kan spise med god samvittighed. Indholdet af kalorier er under halvt så meget, som i vores normale bolcher med sukker.

Hvordan laver Sømods Bolcher sukkerfri bolcher?

Sømods sukkerfri bolcher er lavet efter vores egne unikke opskrifter, hvor der er ikke tilsat kunstige smagsstoffer, farver eller sødemidler. Vi har efter flere års forskning fundet frem til, hvordan vi kan lave fantastisk velsmagende sukkerfri bolcher med 100% naturligt indhold.

God tarmflora og pænt blodsukker

Vores sukkerfri bolcher stimulerer tarmfloraen og kan medvirke til at sænke blodsukkeret samtidigt med, at de har den helt rigtige og velsmagende bolchesmag!

Grundsubstansen i vores sukkerfri bolcher er Actilight, som er et naturligt fiberprodukt lavet af roer. Actilight giver flere sunde og gavnlige effekter, bl.a. en mere afbalanceret tarmfunktion. Indholdet af kostfibre i vores bolcher er derfor på hele 8 %.

Derudover har vi integreret verdens sødeste plante, Stevia rebaudiana, i alle vores sukkerfrie bolcher. Stevia er et helt naturligt sødestof, der kan medvirke til at sænke blodsukkeret. )

Derfor er vores sukkerfri bolcher et sikkert og godt valg, når der skal vælges sukkerfrit slik.