Indkøbskurv

Zebra

Zebra

Leveres i en pose af 250 eller 500 gram
228,50 kr

En gammel ven er tilbage

Zebra bolcher, med den kraftige smag af pebermynte og salmiak. Disse bolcher forsvandt fra butikken for 5-6 år siden, men har nu fået en chance mere til at vise sit værd - SÅ LÆNGE LAGER HAVES

Læs mere om Zebra.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Det siger vores kunder om os



 

En gammel ven er tilbage

Zebra bolcher, med den kraftige smag af pebermynte og salmiak. Disse bolcher forsvandt fra butikken for 5-6 år siden, men har nu fået en chance mere til at vise sit værd - SÅ LÆNGE LAGER HAVES

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

sukker, salmiak, naturlige smagsekstrakter, E-153 (sort)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 1 mg
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer pebermynte og lakrids fra?

Pebermynte, Mentha piperita, M. x piperita var. piperita, hybrid, der menes at være opstået ved en krydsning mellem grøn mynte og agermynte. Pebermynte er en op til 80 cm høj, flerårig urt i læbeblomstfamilien med små, lyslilla blomster samlet i tætte stande. Den stammer fra Eurasien, hvor den vokser ved vandløb og andre fugtige områder, og dyrkes i Europa, Asien og Nordamerika pga. sit indhold af pebermynteolie, der findes i bladene og stænglernes kirtelhår. Pebermynteblade bruges i visse madretter, især i Vietnam, samt i pebermyntete, der især drikkes i Nordafrika. Olien, der indeholder ca. 50% mentol og andre aromatiske stoffer, indgår som smags- og lugtstof i mange nydelsesmidler.

Pebermynteolie bruges flittigt til blandt andet tandpasta og mundskyl. Mentol påvirker de nerver, der registrerer kulde, og derved opnås den velkendte friske fornemmelse i mund og svælg.

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Zebra bolcher?

Vores Zebra bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes sort farve i næsten hele massen. Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til vi farver lakridsbolcher sorte er, fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun. En farveløs klump klippes fra.

Efter den sorte farve er tilsat, foldes den flydende masse sammen, indtil den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes pebermynte ekstrakt, lakridspulver og salmiakpulver, som æltes grundigt ind i sukkermassen. Salmiakken er for at opveje det ekstremt søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Den sorte lakridsmasse bliver ikke slynget, da vi ønsker at bolcherne skal forblive sorte.

Den farveløse klump bliver slynget på en krog til den bliver hvid. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere. Derefter trækkes de ud i stænger. Disse stænger bliver lagt på den store sorte bolche klump, som herved får flotte pynte striber.

Den samlede 20 kg Zebra bolche klump trækkes herefter ud i stænger der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Zebra bolcher er et skønt lakrids bolche, med et klassisk twist af pebermynte.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?