Vaniljebolcher
Vaniljebolcher
Er du vild med vanilje, så er vores Vaniljebolche noget for dig!
Læs mere om Vaniljebolcher.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Hvad smager Vanilje bolcher af?
Vaniljebolcher er en fantastisk bolche-klassiker. Det er kendt gennem alle tider, specielt af den lidt ældre generation. Dette bolche, der er en blanding af røde og gyldne bolcher, der begge smager ens med en intens smag af naturlig vanilje, giver en sød smagsoplevelse i munden.
Allergener
Glutenfri
Laktosefri
sukker, vanilje, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
- Fedt 0 g
- - heraf mættede fedtstoffer 0 g
- Kulhydrater 100 g
- - heraf sukkerarter 100 g
- Protein 0 g
- Salt 0 g
- Fibre 0 g
- Stevia 0
Hvor stammer Vanilje fra?
Vaniljefrugten indeholder verdens mindste frø, og hver frugt kan indeholde usandsynligt mange frø. Smagen sidder hovedsagelig i selve frøene og hinden uden om frøet.
Smagen i vanilje er meget kompleks. Hovedbestanddelen er vanillin, men hertil kommer mange forskellige kemiske substanser, der alle bidrager til at give vaniljen den rigtige smag. Selv i meget små mængder påvirker de vaniljens smag.
Ud over de kemiske stoffer findes også sukker, fedt, cellulose, mineraler og vand i vanille. For at få smagen frem i vaniljefrugten må den behandles fx med dampning og tørring. Vaniljeplanten stammer fra Mexico og Guatemala, men dyrkes også i Indonesien, på Tahiti og Madagaskar.
Vaniljefrugten er desuden en yderst delikat smagsgiver til et vaniljebolche. Vaniljen har været et kendt krydderi i mange århundreder; aztekerne og mayaerne benyttede det bl.a. i deres kakaodrik.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvordan laver vi vores Vanilje bolcher?
Vores Vanilje bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes rød farve i ca. halvdelen af sukkermassen, den anden halvdel får ingen farve. Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i Sydamerika. Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.
Efter den røde og gule farve er tilsat, foldes de to flydende masser hver for sig til de individuelt er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter vanilje ind i begge klumper.
Vanilje bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare i farven og kraftige i smagen.
Vanilje bolcher bliver valset til deres endelige form, som er næsten rund. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er ikke et af de ældste, det er omkring 50 år gammelt, men det er en facon der er behagelig at have på tungen.