Vi er klar over at der i stigende grad er mennesker der lider af allergi. Det kan være allergi overfor naturlige ting eller det kan være allergi overfor tilsatte ting i hverdagen. I det vi udelukkende bruger naturlige råvarer kan vores bolcher tåles af de fleste, men på trods af at vi ikke har nogle syntetiske E-numre er der desværre stadig personer der ikke kan nyde alle vores bolcher.

Sorter faldende

Sorter faldende

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Vores allergivenlige bolcher uden farve

 

I denne kategori har vi samlet alle de bolcher vi producerer, der ikke indeholder nogle farvestoffer. De forskellige farvertoner kommer enten fra den smag der er tilsat, fra at der bliver slynget luft i sukkermassen eller den kombination af forskellige sukkertyper vi bruger. Hovedmassen er altid perlesukker / krystalsukker, men vi arbejder også med brun farin for at give sukkeret en anden smagstone.

Du kan endda nyde vore mest populære lakridsbolcher – Dameskrå og Hostebolcher – i en farvefri udgave. Lakrids er en rod, der naturligt er brun, hvorfor vores lakrids uden farve er brune. Det er i forarbejdningen af lakridsrod til lakridsessens, det bliver sort, hvilket er hvad der er blevet standart for alle former for lakrids. Vi farver vores lakrids bolcher sorte, så de passer med folks ide om hvordan lakrids skal se ud.

Der er to andre udgaver af bolcher der er farvefri, men ikke findes i denne kategori. Den ene er vores allergibolcher, der findes i kategorien med bolcher uden smag eller farve.

Den anden er vaniliebolcher. Vores vaniliebolcher er en blanding af røde bolcher og fravefri, gyldne bolcher. Hvis du ønsker vanilie bolcher og ikke kan tåle rød farve E-120 (efter dansk lov skal alle farver, selv naturlige farver, have et E-nummer), kan du bestille dem på vores hjemmeside og skrive i kommentarfeltet, at du er allergisk overfor den røde farve. Vores personale vil sortere de røde bolcher fra, så du kun får de farveløse.

Alle vores almindelig bolcher er garanteret glutenfri modsat alle andre bolcheproducenters produkter.

Betegnelsen »glutenfri« må man ifølge den europæiske lovgivning (EFSA – European Food Safety Authority) give en fødevare, når glutenindholdet ikke overstiger en bestemt grænseværdi (20 mg/kg).

Når du støder på glucosesirup, maltodekstrin eller dekstrose/druesukker på en varedeklaration, kan de også være fremstillet af hvede eller andet glutenholdigt korn. Og det skal ikke stå udspecificeret på deklarationen. Det skyldes, at glukosesirup, maltodekstriner og dekstrose/druesukker gennemgår en forarbejdning, der nedbryder noget af glutenproteinet.

Man betragter i mærkningssammenhænge ikke disse rester af gluten som et allergen, og man må derfor gerne kalde en fødevare, der indeholder glukosesirup fra hvede, for »glutenfri«. Det er imidlertid ikke alles kroppe, der er enige i den definition af »glutenfri« .

Da vi aldrig bruger glucosesirup eller druesukker kan vi garantere at alle vores bolcher er glutenfri.

Den eneste form for allergi, vi ikke kan garantere ikke er i vores bolcher, er allergi overfor mandler eller valnødder. Nogle mennesker reagerer på disse ved bare at være i samme rum som dem. Vi bruger dem i to af vores bolcher - granater og guf.

På trods af alle vores rengøringsforanstaltninger og at det er sjældent vi producerer disse to typer bolcher, så kan vi ikke give en garanti for, at nogle af de andre bolcher ikke har været udsat for støvpartikler, fra de hakkede nødder.

 
Bolcher igennem 125 år