Indkøbskurv

Allergibolcher

Allergibolcher

Leveres i en pose af 500 gram
215,00 kr

Disse bolcher er uden nogen form for tilsætningsstoffer. De er udelukkende fremstillet af 2 slags sukker. Smagen af karamel kommer fra opvarmningen.

Læs mere om Allergibolcher.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Det siger vores kunder om os 

Hvad smager Allergi-bolcher af?

Leder du efter et af de ældste og klassiske bolcher, så er det dette bolche, du skal smage. Smagen er sød, og samtidig aromatisk karamelagtig.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

Uden kunstig farve

Uden farve

sukker

Historien om farin

Brun farin er en lille smule sundere end hvidt sukker. Brun farin indeholder flere mineraler (kalium, calcium, magnesium og jern) end hvidt sukker. Indholdet af tilsat sukker og kalorier er også lidt lavere. Men kun lidt. Det betyder i praksis ikke noget for, hvor meget det er hensigtsmæssigt at spise. 

Brun farin er en blanding af almindelig sukker og rørsukkersirup. Rørsukkersirup er sukker med en mørk farve. Det har en særlig smag, et højere vandindhold end sukker og et højere indhold af nogle mineraler. Indholdet af rørsukkersirup i brun farin giver den lidt bedre ernæringsprofil end der er i almindeligt sukker. 

Brun farin

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan bliver Allergi-bolcher lavet?

Vores allergi-bolcher bliver lavet af perlesukker og brun farin, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende brune sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der ikke tilsættes nogen form for farve.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

En lille klump af sukkermassen klippes fra til striber senere.

Allergi-bolcher bliver  slynget, da vi ønsker en gyldenbrun farve samt en mere sprød konsistens

Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund. Den lille klump dropskogerne tidligere tog fra, bliver ikke slynget og forbliver mørkebrun.

Den trækkes ud til tykke stænger, som lægges på den store sukkermasse til dekorative mørke striber.

Allergi-bolcher bliver valset til deres endelige form, som er næsten rund. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er ikke et af de ældste, det er omkring 50 år gammelt, men det er en facon der er behagelig at have på tungen.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?