English 33 12 60 46

0

Sorter faldende FILTER

Sorter faldende FILTER

Alle vores bolcher er generelt Laktosefri og Glutenfri. Under denne kategori finder du bolcher til dem der er allergiske overfor farver eller smagsstoffer. Vi har i nogle af vores bolcher mandler og valnødder. Dette betyder, at der er en teoretisk chance for spor, på vores andre bolcher.

Bolcher til folk med allergi

Vi er klar over at der i stigende grad er mennesker der lider af allergi. Det kan være allergi overfor naturlige ting eller det kan være allergi overfor tilsatte ting i hverdagen.

I det vi udelukkende bruger naturlige råvarer kan vores bolcher tåles af de fleste, men på trods af at vi ikke har nogle syntetiske E-numre er der desværre stadig personer der ikke kan nyde alle vores bolcher.

I denne kategori har vi samlet alle de bolcher vi producerer, der ikke indeholder enten farve eller smag - Husk at kigge deres på de enkelte bolcher, for at se præcis hvilke allergener, de udelukkes fra. De forskellige farvertoner kommer enten fra den smag der er tilsat, fra at der bliver slynget luft i sukkermassen eller den kombination af forskellige sukkertyper vi bruger. Hovedmassen er altid perlesukker / krystalsukker, men vi arbejder også med brun farin for at give sukkeret en anden smagstone.

 

Glutenfri - Det kan vi li' !

Alle vores almindelig bolcher er garanteret glutenfri modsat alle andre bolcheproducenters produkter. Betegnelsen »glutenfri« må man ifølge den europæiske lovgivning (EFSA – European Food Safety Authority) give en fødevare, når glutenindholdet ikke overstiger en bestemt grænseværdi (20 mg/kg).

Når du støder på glucosesirup, maltodekstrin eller dekstrose/druesukker på en varedeklaration, kan de også være fremstillet af hvede eller andet glutenholdigt korn. Og det skal ikke stå udspecificeret på deklarationen. Det skyldes, at glukosesirup, maltodekstriner og dekstrose/druesukker gennemgår en forarbejdning, der nedbryder noget af glutenproteinet.

Man betragter i mærkningssammenhænge ikke disse rester af gluten som et allergen, og man må derfor gerne kalde en fødevare, der indeholder glukosesirup fra hvede, for »glutenfri«.

Det er imidlertid ikke alles kroppe, der er enige i den definition af »glutenfri.

Da vi aldrig bruger glucosesirup eller druesukker kan vi garantere at alle vores bolcher er glutenfri.

Hvad med favoritten...?

Du kan stadig nyde vore mest populære lakridsbolcher – Dameskrå og Hostebolcher – i en farvefri udgave. Lakrids er en rod, der naturligt er brun, hvorfor vores 'Lakrids uden farve', er brun.

Det er i forarbejdningen af lakridsrod til lakridsessens, det bliver sort, hvilket er hvad der er blevet standart for alle former for lakrids. Vi farver vores lakrids bolcher sorte, så de passer med folks ide om hvordan lakrids skal se ud.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Nøddeallergi

Den eneste form for allergi, vi ikke kan garantere ikke er i vores bolcher, er allergi overfor mandler eller valnødder.

Nogle mennesker reagerer på disse ved bare at være i samme rum som dem. Vi bruger dem i to af vores bolcher - granater og guf.

På trods af alle vores rengøringsforanstaltninger og at det er sjældent vi producerer disse to typer bolcher, så kan vi ikke give en garanti for, at nogle af de andre bolcher ikke har været udsat for støvpartikler, fra de hakkede nødder.

.

 

Bolcher igennem 125 år