100% naturlige bolcher til den søde tand
I denne kategori finder du alle de tidløse klassikere som du kan huske fra din barndom og som stadig fungerer den dag i dag. Så lad dig endelig friste af alle disse søde eller krydrede bolcher.
-
Pastel Party Mix
250,00 kr -
Saltkaramel
250,00 kr -
Klumper
250,00 kr -
Vaniljebolcher
250,00 kr -
Sucre d’or (Althea)
250,00 kr -
Maltbolcher
250,00 kr -
Kongen af Danmark bolcher
250,00 kr -
Kaffebolcher
250,00 kr -
Granater
250,00 kr -
Cacaobolcher
250,00 kr -
Bismarck bolcher
250,00 kr -
Allergibolcher
250,00 kr
Søde bolcher
Denne kategori dækker over alle de bolcher der ikke har frugt- eller lakridssmag. Betegnelsen ’søde bolcher’ stammer tilbage fra før Theodor Sømod. For 100 år siden var sortimentet ganske begrænset og meget traditionelt.
Danskernes smagspræferencer var meget begrænsede og på ingen måde så udadvendte som de er i dag. Dengang var introduktionen at mentol i lakridsbolcher nærmest for meget at håndtere, for de trofaste kunder og da der senere blev introduceret Annis i lakrids bolcherne, var det helt ’Flippet’ i kundernes mening, heraf navnet de fik - Flipper.
Holdningen til bolcher var den gang meget konservativ og traditionel, og de fleste at de bolcher findes stadig i dag, i denne kategori med søde bolcher.
Fælles for dem alle er at de er lavet med udelukkende naturligt ingredienser, hvilket gør at smagene er lækre, tidsløs klassikere, som selv i dag er eftertragtede delikatesser. Det er dog ikke kun søde bolcher der findes i denne kategori. Krydrede bolcher, så som bismarck bolcher, ingefær og Kongen af Danmark, findes også i denne kategori.
Mange af os kan huske bolcherne fra besøgene hos vores bedsteforældre og rigtig mange af disse klassikere findes stadig. Der er dog nogle der igennem tiden er forsvundet. Sort Ballade og Sølv Ballade er to af disse klassikere som vi er triste over at lade udgå af sortimentet. Sort ballade var det klassiske klare vanilie bolche, med lakridskrymmel drysset ud over og sølv ballade var det en mere festlig udgave med et rødt vanilie bolche og sølvfarvet lakridskrymmel.
De blev dog lavet med en speciel vanilie og produceret i portioner af 10 kilo. Sukkermassen blev hældt ud på bordet, begrænset i en firkant, så højden på bolcherne blev bibeholdt. Adskillige kilo lakridskrymmel blev herefter drysset udover sukkermassen og ved hjælp af to trykforme, fik bolcherne trykt deres kvadratiske form, ligesom man trykker figurer i julekager.
Herefter blev alle bolcherne manuelt brækket fra hinanden. Desværre gjorde industrialiseringen og producenternes ønske om at tjene flere penge, at vi i dag ikke kan få det lakridskrymmel mere.
I dag er det hovedsageligt sukker med lidt syntetisk lakridssmag man kan få i krymmel form. Det er på ingen måde en kvalitet eller smag vi kan bruge til vores bolcher.
Et andet spøjst bolche der engang var i denne kategori hed Mandelrocks. Det var et hugget bolche, med hvad der lignede en mandel indeni. Det var en opskrift der daterede helt tilbage til begyndelsen, før kemiske reaktioner blev almindeligt kendt.
Det viste sig dog at der var en grund til at dropskogerne fik det lidt dårligt af at lave dem. De havde smag af bitter mandelolie og vinsyre, hvilket var en virkelig interessant smag. Det viste sig, at kombinationen af de to, under forholdene i bolcherne, producerede cyangas, som i dag er kendt for deres brug i gaskamre!
