Pink Panter
Pink Panter
Den er ideel, hvis du som lakridselsker ønsker lidt variation til den traditionelle salte lakrids, og her får du et syrlig bolche med smag af hindbær og lakrids.
Læs mere om Pink Panter.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Hvad smager Pink Panter bolcher af?
Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier. Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids.
Pink Panter falder ind under den syrlige lakrids kategori. Dette bolche er afbalanceret salt lakrids med en passende syre, til at give bolcherne en kant. En kombination der er yderst veltilpasset til smagscentrene på tungen og som er et af vores mest solgte bolcher.
Den er ideel, hvis du som lakridselsker ønsker lidt variation til den traditionelle salte lakrids, eller hvis du er ny i lakridsverdenen og skal have en afrundet lakridsoplevelse.
Allergener
Glutenfri
Laktosefri
sukker, lakrids, salmiak, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-120 (rød), e-153 (sort)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
- Fedt 0 g
- - heraf mættede fedtstoffer 0 g
- Kulhydrater 100 g
- - heraf sukkerarter 100 g
- Protein 0 g
- Salt 0,5 mg
- Fibre 0 g
- Stevia 0
Hvordan laver vi vores Pink Panter bolcher?
Vores Pink Panter bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukke masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes rød farve i en halvdel og sort farve i den anden halvdel. Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika. Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.
Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til, at vi farver lakridsbolcher sorte er, fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.
Efter den røde og sorte farve er tilsat, foldes de to flydende masser sammen til de individuelt er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes hindbær ekstraktet og vinsyre i den røde klump og lakridspulver og salmiakpulver i den sorte. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give hindbær delen en afbalanceret syre, man får i naturlige hindbær.
Salmiakken er for at opveje det ekstremt søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.
Hindbær delen bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.
Til slut lægges lakrids og hindbær delene sammen til et bolche. Denne klump trækkes ud i lange stænger som fylder hele vores produktionsbord. Her får de lov til at køle af. De lange stænger bliver hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt 5 kg lod. Ved at hakke dem på den måde forbliver enderne åbne og man kan se mønstre eller motiver inde i bolchet.
Dette bolche er perfekt, hvis du ønsker et lakridsbolche, der har mere syre og kant i smagen. Uanset om du er super lakrids elsker eller du er ny til lakrids verdenen, så er dette lakridsbolche et absolut hit og et af vores mest solgte bolcher.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvor stammer hindbær og lakrids fra?
Hindbær, Rubus idaeus, er en halvbusk af rosenfamilien, udbredt i størstedelen af Europa.
Oprindelsen af vilde hindbær kan spores tilbage til det østlige Asien, men der er nogle arter, der begyndte i Nordamerika. Hindbær vokser naturligt i Europa, Nordamerika og Asien.
De første Hindbærplanter blev dyrket i det 16. århundrede. Den første omtale af hindbær i en litteratur er fra midten af 1500-tallet, og i det 18. århundrede begyndte man at krydse forskellige hindbærsorter, og dyrkning i større skala startede i det 19. århundrede. I USA dyrker man violette og sorte hindbær, mens den lyse, røde variant er bedst kendt i Europa.
Både det danske navn hindbær og det tyske himbeere har, ifølge flere danske og tyske kilder, relation til et særligt dyr, der mentes særlig glad for hindbær, nemlig kronhjorten og nærmere bestemt hun-dyret hos krondyrene, der kaldes for hinden.
Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.
Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.
Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.