Pærebolcher
Pærebolcher
Vores Pære bolche er et sødt og syrligt bolche med smag og form af pære.
Læs mere om Pærebolcher.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Hvad smager Pære bolcher af?
Pære bolcher er et sødt/syrligt bolche.
Et frisk pærebolche kan smage som en himmerigs mundfuld. Denne oplevelse af en solmoden saftig pære, er den, vi har ønsket at frembringe i vores pære bolcher. Denne friske sødme der rammer tungen kan gøre enhver glad i munden.
Allergener
Glutenfri
Vegansk
Laktosefri
sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-141 (grøn)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
- Fedt 0 g
- - heraf mættede fedtstoffer 0 g
- Kulhydrater 100 g
- - heraf sukkerarter 100 g
- Protein 0 g
- Salt 0 g
- Fibre 0 g
- Stevia 0
Hvor stammer Pærer fra?
Almindelig pære eller bare Pære (Pyrus communis) er et op til 15 meter højt træ, der er almindeligt dyrket. Det findes desuden forvildet i krat og skovbryn. Pære har været forædlet og dyrket i mindst 3000 år. Den oprindelige pære, kaldet Vild-Pære eller Skov-Pære, findes stadig vildt i fx Mellemeuropa.
Pære er et løvfældende træ med en slank krone. Stammen er ret og gennemløbende lige til toppen. Hovedgrenene er først opstigende, men senere mere vandrette. Barken er først mørkebrun og glat med nogle få korkporer. Senere bliver den grå med smalle revner, og til sidst er den opsprækkende i små firkanter. Unge, ikke frugtbærende planter og vildskud har ofte lange grentorne. Knopperne sidder spredt, og de er kugleformede, brune og næsten hårløse. Blomsterknopperne sidder på forvredne kortskud, og de er mere afrundede.
Bladene er langstilkede (i forhold til Æble) og runde til elliptiske med fint savtakket rand og en ganske kort spids. Oversiden er skinnende mørkegrøn, mens undersiden er lyst grågrøn. Blomsterne sidder samlet i bundter. De er hvide med en svag duft. Frugterne er kuglerunde til pæreformede. Frøene modner godt og spirer.
Hvis spise-pære er podet på "dværgstamme" (dvs. kvæde), er Rodnettet øverligt og kun lidt forgrenet. Hvis træet er sat på "vildstamme" (dvs. Vild-Pære), består rodnettet af en dybtgående pælerod med svære siderødder og højtliggende finrødder. I begge tilfælde kan der komme vildskud. Både Vild-Pære og Kvæde skaber jordtræthed.
De arter, der har været brugt i århundreders krydsningsarbejde for at frembringe større frugter, gror alle i Sydøsteuropa, Lilleasien og Kaukasus, hvor de findes i åbne Ege-Avnbøge skove langs trægrænsen ind mod græsstepperne.
Hvor pæren oprindeligt stammer fra, vides ikke. Men man ved dog at den har været dyrket i mere end 5000 år i bla. Grækenland og Italien.Pære er en oval kernefrugt med en del stenceller i frugtkødet. Umodne pærer har et hvidt og hårdt frugtkød. Modne pærer har blødt og saftigt frugtkød – oftest med en meget aromatisk smag.
Pærer høstes altid umodne, men modner i løbet af 3-4 dage ved almindelig rumtemperatur.
Modne pærer har kun kort holdbarhed. Frugtkødet brunes let pga. et højt phenolase-indhold.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvordan laver vi vores Pære bolcher?
Vores pære bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes grøn farve til en del af massen. Vores grønne farve er chlorofyl, som også er det stof, der giver græs og grønne blade i naturen deres farve.
Efter den grønne farve er tilsat, klippes dette område fra og gemmes til senere. Den resterende masse foldes sammen, indtil den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes pære ekstrakt og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse. Den store gyldne masse bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.
Den grønne klump strækkes ud til en stor flad kvadrat, som pakkes rundt om den slyngede gule
Pære bolcher bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet, der bruges, er et af de mest ikoniske på fabrikken, som giver bolcherne facon som små pærer.
Når bolcherne er afkølede, er de klar til at forsøde tilværelsen for alle, der værdsætter den friske smag af solmodne pærer.