Michaels fyldte med whiskey
Michaels fyldte med whiskey
Michaels fyldte smager af Whisky og chokolade.
Læs mere om Michaels fyldte med whiskey.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Hvad smager Michaels fyldte-bolcher af?
Ønsker du smagen af mørk chokolade med god Whisky, pakket ind i en tynd sukkerskal, så er dette bolche et du skal have med hjem.
Allergener
Glutenfri
Laktosefri
sukker, chokolade, vinsyre, whisky, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød), e-141 (grøn)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 1661,048/397
- Fedt 2,9 g
- - heraf mættede fedtstoffer 1,5 g
- Kulhydrater 100 g
- - heraf sukkerarter 93 g
- Protein 0,6
- Salt 0,01
- Fibre 3,1 g
- Stevia 0
Hvor stammer Whisky og chokolade fra?
Whisky
Produktionen af whisky sker i egne med korn som afgrøde. Den bygger på øl. De første spor af destillerier går tilbage til det 13. århundredes Kina.
Whisky fremstilles af fermenteret byg, rug, hvede eller majs, der destilleres. Maltwhisky er lavet af maltet byg.
Whisky er øl, der destilleres. Maltwhisky er typisk dobbeltdestilleret på kobberkedler. Whiskyen opbevares på fade "casks" af egetræ.
Grainwhisky er whisky destilleret kontinuerligt til høj alkoholstyrke på enten hvede eller majs – bruges til at blende med. Grain whisky har let krop og smag, men er ikke neutral, og den lagres på egefad i mindst tre år.
Ud over de traditionelle aftapninger fra destillerierne findes også "uafhængige aftapninger". Det er whiskykøbmænd, der køber et eller flere fade hos destillerierne og opbevarer dem og sælger dem, som de vil. Det er derfor et anderledes produkt end standardproduktet.
En whisky skal være på mindst 40% og mindst tre år gammel. Når den kommer fra fadet er den ofte på 50-60% Cask strength og fortyndes ofte til 42%-46%.
Under lagringen trænger væske – herunder alkohol – ud gennem porerne i træfadene. Denne del som udgør op til 1½-2½% årligt betegnet som angel's share (englenes andel). Udtrykket stammer fra cognac og armagnac-distrikterne.
Farven på whisky kan være justeret med karamel (E150), og whiskyen kan være koldfiltreret. Det vil sige, at den har været kølet ned for at fjerne urenheder. Koldfiltreringen blev indført efter at amerikanerne havde returneret whisky fordi de troede, at der var noget galt med whiskyen, der var uklar ved kølig opbevaring pga fortætning af olierne i whiskyen. En del af de stoffer, der frasorteres, er smagsstoffer (olier). Dvs. filtreringen fjerner en del af smagen. Derfor er mange begyndt at aftappe whiskyen uden koldfiltrering. For at undgå at whisky bliver uklar (cloudy) aftappes den ved højere alkoholprocent (46+ procent)
Chokolade
De første, der dyrkede kakao var olmekerne, der boede ved Golfkysten i Mexico. Kakaoen har sandsynligvis været et handelsobjekt, da der er fundet store mængder af sten, jade og andre ting hentet udenfor deres hjemområde. Kakaodyrkning fandt sted mindst 1500 f.Kr, måske endda 1750-1900 f.kr. Kakao var altså en del af den første mesoamerikanske civilisation. Ellers var det tidligst dokumenterede fund af kakao fra Belize 600 efter Kr.
Chokolade er et næringsmiddel, der består af kakaopulver, kakaosmør og sukker. Chokolade er fyldig og velsmagende. Derfor er det blevet en af de mest populære typer slik i den vestlige verden.
Chokoladen kan inddeles i mørk, lys og hvid. Farven bestemmes af indholdet af hhv. kakaotørstof og kakaosmør. Hvid chokolade har intet indhold af kakaotørstof, mens nogle af de mørkeste chokolader har et indhold på ca. 85-90% kakao.
Hos Sømods Bolcher burger vi chokolade med 70% kakao.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvordan laver vi vores Michaels fyldte bolcher?
Michaels fyldte bliver lavet ud fra vores grundmasse som er 20 kg. perlesukker der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord.
Der tilsættes lidt i 3 små områder grøn, gul og rød farve.
Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika. Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.
Vores grønne farve kommer fra klorophyl, som er det grønne farvestof i planter.
Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve.
Den flydende masse foldes sammen så den bliver en mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. De 3 farvede stykker tages fra.
Herefter slynges den store sukkermasse. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver hvid.
Denne store bolchemasse bredes ud på produktionsbordet, trækkes den røde, gule og grønne bolcheklump ud stænger, der lægges på sukkeret som dekorative striber. Massen vendes og chokolademassen, hvori der er æltet whisky lægges på sukkeret. Denne chokolademasse er endnu en af firmahemmelighederne. Den er 100% naturlig og smager himmelsk godt.
Bolchemassen pakkes rundt om chokoladen, så chokoladen er forseglet i midten af sukkeret.
Denne klump trækkes ud i stænger som placeres ovenpå to skærende ruller. Ved håndkraft skubbes bolchestængerne ned mellem de to ruller som skær dem vertikalt ud til bolcher der er ca. 1 cm brede, og fyldt med chokolade.
Michaels fyldte er en dejlig delikatesse. Vi anbefaler herfra at man knaser bolcherne, med kindtænderne, frem for at sutte dem, da det gør at skallen og fyldet blandes sammen for en smagsmæssig perfekt kombination, og da bolcherne er bløde at tygge, bør der ikke være nogen risiko for tænderne.