Indkøbskurv

Mangopassion

Mangopassion

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
238,00 kr

Vi har passion for gode smage, og dette bolche har en dejlig smag af mango og passionsfrugt som sammen giver et let og syrlig bolche.

Læs mere om Mangopassion.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager mangopassion bolcher af?

Det første eksotiske bolcher har nu set dagens lys hos Sømods Bolcher. Dette bolche blevet produceret i anledningen af den årlige Kulturnat, for et par år siden - og er blevet en fast del af vores sortiment, da kunderne elsker det.

Vi har blandt smagene mango og passion i en perfekt balance hvor man tydelig kan smage de to eksotiske frugter, bolchet er på den syrlige skala, men i den lave ende.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-141 (grøn), e-153 (sort)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer Mango og Passionsfrugt fra?

Mango (Mangifera spp.) er en eksotisk frugt, som har en sødlig smag. Mangofrugten har læderagtigt skind, og kan have mange farver, ligesom æbler. Frugtkødet er altid gulligt. Frugten indeholder en lang og small kerne, som udgør frøet.

Passionsfrugt (Passiflora edulis) er en klatreplante I familien Passifloraceae. Passionsfrugt stammer fra Brasilien, Paraguay og Argentina. I dag dyrkes passionsfrugt i tropiske og subtropiske områder.

Frugten er egentlig et bær, som er rund eller oval, og gul eller mørk lilla når den er moden, og har et saftig frugtkød med mange frø.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Mangopassion bolcher?

Vores mangopassion bolcher bliver lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes naturlig grøn farve i hele massen, på nær en ganske lille klump, der senere skal bruges til striber, som får sort farve.

Vores grønne farve kommer fra klorophyl, som er det grønne farvestof i planter og den sorte farve er medicinsk kul.

Den flydende grønne sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes naturlig mango- og passionekstrakt og en smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret naturlig smagsoplevelse.

Mangopassionmassen bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund. Den lille sort klump, der tidligere blev klippet fra, ikke slynget, da vi ønsker den skal forblive klare og sort i farven.

Den lille sorte klump, trækkes ud i stænger, som lægges på den store grønne mangopassions klump for at give den flotte sorte pyntestriber.

Den samlede 20 kg mangopassions klump trækkes ud i stænger, som placeres ovenpå to skærende ruller. Ved håndkraft skubbes bolchestængerne ned mellem de to ruller som skær dem vertikalt ud til bolcher der er ca. 1 cm brede.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?