Kaffe med marcipanfyld
Kaffe med marcipanfyld
Kaffebolche med en lækker midte af ægte marcipan - det burde næsten være ulovligt :D
Læs mere om Kaffe med marcipanfyld.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Endnu et fyldt bolche til familien?
Kaffe med marcipanfyld startede som vores kaffe bolcher, og nu bare i en marcipan fyldt udgave. Den kaffe som bruges er ikke bitter som sort kaffe, men har en mere rund og behersket smag. Da det ikke er en kaffe essens, men den rigtige kaffe der kommes i bolcherne, gives en helt naturlig kaffesmag og en ægte kaffenydelse. Vi har sørget for at balancere vores smage, for at videre give den bedst mulige smagsoplevelse i vores syndige kaffe marcipan bolche.
Allergener
Glutenfri
Laktosefri
sukker, marcipan, kaffe, mandler, brun farin, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød), e-133 (blå)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 2,008.37/480,72
- Fedt 1,95 g
- - heraf mættede fedtstoffer 0 g
- Kulhydrater 98 g
- - heraf sukkerarter 96,5 g
- Protein 0,78
- Salt 0 g
- Fibre 3,06 g
- Stevia 0
Hvor stammer kaffe og marcipan fra?
Kaffe (Coffea) er både betegnelse for den drik, der laves ved at blande tørrede, ristede og malede kaffebønner med varmt vand, samt for kaffetræet, som disse bønner gror på.
Kaffedrikken laves ved at udtrække det virksomme stof koffein og en lang række af andre vandopløselige stoffer og æteriske olier fra kaffebønnerne i varmt vand.
Smagen af kaffe dannes af de vandopløselige stoffer samt æteriske olier. Der er identificeret flere hundrede stoffer, der bidrager til smagen af kaffe. Stofferne kommer fra forskellige led i kaffens produktionshistorie. Smagen afhænger derfor både af dyrkningen af kaffetræet, efterhøstbehandlingen af kaffebærrene, ristningen af bønnerne, malningen af bønnerne og til sidst brygningen af kaffedrikken.
Kaffebønnerne vi bruger, kommer fra bønnerne fra træet, som går under det botaniske navn Ægte Kaffe og stammer fra Etiopien. Arabica betragtes som den kaffe, der har den bedste smag. Desværre er udbyttet også det laveste, samtidig med at sorten er mere sårbar over for sygdomme, parasitter og insektangreb. Arabica udgør 70-75 % af verdens kaffeproduktion.
Det er en mellemristet kaffe er fyldig og fuld af smag. Mellemristet kaffe stiller store krav til bønnernes kvalitet, smag og aroma, fordi de træder tydeligere frem i den mellemristede kaffe end i den mørkristede.
Brun farin indeholder flere mineraler (kalium, calcium, magnesium og jern) end hvidt sukker.
Brun farin er en blanding af almindelig sukker og rørsukkersirup. Rørsukkersirup er sukker med en mørk farve. Det har en særlig smag, et højere vandindhold end sukker og et højere indhold af nogle mineraler.
Marcipan er en fødevare, som består af mandler og sukker. Den karakteristiske smag stammen fra bittermandler, som typisk udgør 4-6% af mandelindholdet i marcipan.
Mandel er både navnet på et spiseligt frø og på det træ (Prunus dulcis), hvorfra det stammer. Mandeltræet kendes helt tilbage fra oldtidens sydvestlige Asien.
Ordet "mandel" stammer fra Tysk. Tyskerne omdannede ordet amanda fra latin. Amanda betyder "bør elskes".
I dag forsynes det europæiske marked primært fra Spanien og Italien, men californiske mandler er ved at opnå større markedsandele.[4]Mandeltræeet er et lille løvfældende træ, der opnår en højde på cirka 4-10 meter.
Træerne bliver produktive, altså begynder at bære frugt, efter fem år. Frugten modnes i efteråret 7-8 måneder efter dens blomstring.
Mandeltræerne blomstrer typisk fra marts måned. I slutningen af sommeren og starten af efteråret er det høsttid. Maskiner ryster skallerne og mandlerne ned fra træerne. Mandlerne ligger på jorden og tørrer, inden de bliver samlet op, renset, pakket og kvalitetstjekket.
Botanisk set er træets frugt ikke en nød, men derimod en stenfrugt, som bliver 3-6 cm lang med en oval skal i en grøn farve. Stenen under den yderste skal er brun og furet, men alligevel glat at røre ved. Selve nødden er ca. 2–3 cm lang, oval og dækket af en sej, brun hinde. Derunder er et hvidt, fast kød, der dufter sødligt og aromatisk.
Fra mandeltræet fås både søde og bitre mandler. I den almindelige handel er det søde mandler.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvordan laver vi vores Kaffe med marcipanfyld bolcher?
Vores kaffe med marcipanfyld bolcher bliver lavet ud fra en af vores grundmasser, som er 20 kg perlesukker, blandet med brun farin, som bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende mørkegyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvorefter den flydende masse foldes sammen, så den bliver en mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.
Når sukkeret har nået den rette temperatur, tilsættes kaffesmagen, som æltes godt ud i sukkeret.
En lille klump af den sukkermassen klippes fra til striber senere.
Når smagen er tilsat slynges sukkeret. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.
Denne store bolchemasse bredes ud på produktionsbordet og marcipanmassen lægges på sukkeret.
Kaffen pakkes rundt om marcipanen, så marcipanen er forseglet i midten af sukkeret.
Den afklippede klump bliver lavet til flotte pyntestriber, der placeres på kaffe med marcipanfyld bolcherne.
Denne klump trækkes ud i stænger som placeres ovenpå to skærende ruller. Ved håndkraft skubbes bolchestængerne ned mellem de to ruller, som skær dem vertikalt ud til bolcher der er ca. 1 cm brede, og fyldt med marcipan.
Dette bolche er til alle der elsker smagen af en rund, fyldig og aromatisk kaffeoplevelse sammen med en rig smag af marcipan. Sammen bliver smagene næsten syndige. De specialudvalgte kaffebønner medvirker til er komplet smagsbalance, som kan nydes alle tider på dagen.