Havtorn
Havtorn
Vores Havtorn bolcher har en syrlig og frisk smag af havtorn som er sødet til den helt rigtige balance.
Læs mere om Havtorn.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Hvad smager Havtorn bolcher af?
Vores havtorn bolcher er en unik smagsoplevelse. Det lille sure bær, man kender fra de danske kyster, er meget karakteristiske. Mange kender dem som ekstremt sure, men når de er fuldt modnet og i dette tilfælde også tilsat det søde fra sukkeret, får man en smagsoplevelse, hvor man virkelig kan fange alle smagsnuancerne af havtorn, uden af det er overdomineret af syre.
Allergener
Glutenfri
Laktosefri
sukker, havtorn, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød), e-141 (grøn)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
- Fedt 0 g
- - heraf mættede fedtstoffer 0 g
- Kulhydrater 100 g
- - heraf sukkerarter 100 g
- Protein 0 g
- Salt 0 g
- Fibre 0 g
- Stevia 0
Hvor stammer havtorn fra?
Havtorn (Hippophae rhamniodes) stammer fra koldtempererede områder i Europa og Asien. Havtorn kaldes også sandtorn, kittorn, klittjørn, og havtidsel.
Havtorn er en høj busk. som bliver op til 6 meter. Busken vokser i salte og kystnære områder. Havtorn er løvfælende og bladene er lancetformede med hel rand. Bladene er grågrønne på oversiden og sølvhvide på undersiden. Havtorn blomstrer i april-maj. De modne bær er klar til at blive fra midt august til slut september, alt afhængig af sorten og vejret. Det modne bær er gult eller orange og har en syrlig smag med eksotisk præg.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvordan laver vi vores Havtorn bolcher?
Vores havtorn bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes orange farve og en lille smugle grøn farve til pyntestriber. Vores orange farve er en blanding af vores røde og gule farve. Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve. Disse farver blandes sammen, for at give vores orange. Vores grønne farve kommer fra klorophyl, som er det grønne farvestof i planter.
Efter den orange farve er tilsat og den grønne klump klippet fra, foldes den flydende masse sammen, så den bliver mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes frysetørret havtorn og vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en realistisk friskhed man får med havtorn.
Havtorn bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare i farven og kraftige i smagen.
Den grønne klippes i lange stænger, der ligges på den orange klump, for at give bolchet fine grønne striber.
Havtorn bolcher bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er et af de nyere på fabrikken. Det er tilbage fra omkring 1985.
Havtorn er ”nordens citron” i smagsnuance og er et fantastisk bolche til dem der ønsker et opbrud fra alt det søde.