Fyldte bolcher
I denne kategori finder du nogle af de mest ikoniske og traditionelle bolcher vi har i vores sortiment. Sammen med kategorien med søde bolcher har du en kombination der bringer smag og tradition sammen.
-
Camillas fyldte
250,00 kr -
Kaffe med marcipanfyld
250,00 kr -
Michaels fyldte med whiskey
250,00 kr -
Martins fyldte med rom
250,00 kr -
Chokoladefyldt med pebermynte
250,00 kr
Vores fyldte bolcher
For 125 år siden eksisterede mange af nutidens smage ikke. Specielt frugt smage var meget begrænset, da de eksotiske frugter der kunne importeres, udelukket var begrænset til de Kongelige eller meget rige.
Chokolade var ligeledes en eksotisk varer der var begrænset til overklassen, denne blev dog hurtigere tilgængelig for den almene borger. Det ekstra luksuriøse var fyldte chokolader, så fra bolche fabrikanterne blev det bedste de kunne præstere, bolcher der var fyldte med chokolade for dermed at give den luksuriøse følelse.
At vælge den rigtige chokolade har altid været vigtig for os. Chokolade er et næringsmiddel, der består af kakaopulver, kakaosmør og sukker.
Chokolade er meget næringsrig og velsmagende, og den har en opkvikkende og stimulerende virkning. Derfor er det blevet en af de mest populære typer slik i den vestlige verden. Chokoladen kan inddeles i mørk, lys og hvid. Farven bestemmes af indholdet af hhv. kakaotørstof og kakaosmør. Hvid chokolade har intet indhold af kakaotørstof, mens nogle af de mørkeste chokolader har et indhold på ca. 85-90% kakao.
Hos Sømods Bolcher bruger vi chokolade med 70% kakao, da vi finder at den giver den perfekte balance mellem det søde og det bitre. Denne balance skal opretholdes med det søde sukker vi arbejder med og som udgør skallen rundt om chokoladen.
Lækre og delikate ingredienser
Vores fyldte bolcher er dog ikke begrænset til chokoladefyld. Nougat og marcipan er ligeledes delikate ingredienser, som vi fylder vores bolche med. Nougat er en konfekt lavet af bl.a. sukker eller honning og ristede nødder. Wiener nougat er det man traditionelt i Danmark forstår ved blød nougat. Den laves uden æggehvider, og som regel af sukker, kakaosmør, nødder og kakao. Nødderne er som regel hasselnødder, der er kværnet til mel.
Marcipan er en fødevare, der består af malede mandler og sukker, og hvis karakteristiske smag især stammer fra bittermandler, der typisk udgør mellem 4% og 6% af det totale mandelindhold efter vægt. Marcipan kan også være tilsat rosenvand.
En type marcipan som kaldes bagemarcipan, beregnet til brug i bagværk, indeholder udover mandler også abrikoskerner. Dette skulle gøre marcipanen mere bagefast og forhindre, at den flyder ud.
Dette produkt kaldes undertiden percipan, primært i Tyskland hvor betegnelsen marcipan ikke må benyttes om blandingsproduktet, der er billigere og regnes for mindre eksklusivt. I Danmark er der ingen regler på dette område, hvorfor næsten al marcipan man kan købe i butikkerne er lavet på abrikoskerner.
Den marcipan vi anvender, er fremstillet på Europæiske mandler og ikke tilsat abrikoskerner. Det er svært for os at skaffe ægte marcipan, men det er en kamp vi er villig til at tage, da vi mener det giver en betydelig smagsforskel.
Vi anbefaler herfra, at man knaser bolcherne frem for at sutte dem, da det gør at skallen og fyldet blandes sammen for en smagsmæssig perfekt kombination, og da bolcherne er bløde at tygge, bør der ikke være nogen risiko for tænderne.