Flagbolcher
Flagbolcher
Vores Flag bolcher smager af æble og har vores smukke Dannebro som motiv.
Læs mere om Flagbolcher.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Hvad smager Flag Bolcher af?
Vi er ikke helt klar over præcis, hvilken æblesort, der danner fundament for vores Flag Bolcher, men vi er sikre på, at de er perfekt smagfulde som et godt dansk sommeræble. De har lidt priklen på tungen og samtidig en sødme der afrunder æblesyren. Bolchet har Dannebro som motiv, hvilket gør det perfect til at give i fødselsdags gave eller til at markere andre begivenheder.
Allergener
Glutenfri
Laktosefri
sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-120 (rød)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
- Fedt 0 g
- - heraf mættede fedtstoffer 0 g
- Kulhydrater 100 g
- - heraf sukkerarter 100 g
- Protein 0 g
- Salt 0 g
- Fibre 0 g
- Stevia 0
Hvor stammer Æbler fra?
Et æble er frugten af sorter fra krydsningen Spise-Æble (Malus x domestica).
Ordet "æble" kommer af germansk *ap(a)lja-, som igen kommer af en indoeuropæiske rod *abh-, "fugtig, saftig".
Den vilde oprindelse for spiseæblet er sandsynligvis arten Malus sieversii (som ikke har noget dansk navn). Det er et træ, som stadigvæk findes i vild tilstand i Centralasiens bjerge i det sydlige Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Xinjiang provinsen i Kina. .
Æblet har spillet en rolle i mange kulturer. Æblet er et tvetydigt symbol, som har at gøre med både liv og død. I flere kulturer har æblet været brugt som en brudegave, æblet blev delt på tværs, og hver halvdel blev givet til brudgom og brud. Når æbler deles på tværs fremkommer en lille femstjerne.
Kristen: Eva og æblet, syndefaldets angivelige frugt, som vokser på kundskabens træ i paradisets have. Gør mennesket i stand til at skelne godt fra ondt. Identifikationen af frugten fra kundskabens som et æble stammer ikke fra Bibelen, men er formentlig opstået af æblets latinske navn malus, som betyder et onde, uheld, ulykke.
Nordisk: Idun vogter de gyldne æbler, som skænker evig ungdom.
Græsk: Hesperidernes æbler skænker udødelighed. Eris kastede stridens æble ind blandt guderne.
Romersk: Æblet var indviet til Venus som symbolet på kærlighed og skønhed. Æbletræet var indviet til Apollon (muligvis en etymologisk sammenhæng med det engelske ord "apple").
Keltisk: Æblet skænker udødelighed, og hører til den anden verden. Avalon (øen mod vest i sagnene om Kong Arthur) betyder æblelandet.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvordan laver vi vores Dannebrog Bolcher?
Vores Dannebrog Bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes lidt rød farve. Hoveddelen af sukkermassen forbliver farveløs .
Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika. Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.
Herefter deles det farveløse sukker i 2 klumper. Den ene tilsættes æble ekstrakt og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.
Herefter bliver der slynget luft i sukkerportionen med smag, således at den skifter farve til hvid. Den anden forbliver neutral.
Ved at starte fra midten, og lægge lag på lag bygges nu Dannebrog op fra midten og ud.
Flaget pakkes ind i neutral sukkermasse og til sidst resten af den hvide. Til sidst lægges der røde striber udenpå.
Bolchemassen trækkes ud i stænger, der holdes runde, mens de gradvis afkøles.
De lange stænger bliver hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt 5 kg. lod. Ved at hakke dem på den måde, forbliver enderne åbne og man kan se mønstre eller motiver inde i et bolche.
Når bolcherne er afkølede, er de klar til at forsøde tilværelsen, for alle der værdsætter den friske smag af æbler.