Indkøbskurv

Dameskrå med lakrids

Dameskrå med lakrids

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
238,00 kr

Vores klassiske Dameskrå

Læs mere om Dameskrå med lakrids.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager Dameskrå bolcher af?

Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 2 underkategorier: Menthol-stærkt og salmiak-stærkt.

Dameskrå falder ind under den salmiak stærke kategori. Dette bolche er den traditionelle salmiak-lakrids, med en passende mængde salt til den meget søde lakridsrod. Dameskrå er et af de ældste lakridsbolcher vi har produceret og sammen med smagspartneren Hoste bolcher, udgør duoen vores mest solgte bolche. Navnet Dameskrå stammer fra de gamle tider hvor det var normalt at mænd rendte rundt og tyggede skrå. Det var ikke elegant for en Dame at tygge og spytte skrå, hvorfor de i stedet fik et stort lakridsbolche at sutte på.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

sukker, lakrids, salmiak, Kan indeholde spor af mandler, e-153 (sort)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 1 mg
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer lakrids fra?

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.

Lakridsrod

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Dameskrå bolcher?

Vores Dameskrå bliver lavet ud fra vores grundmasse som er 20 kg. perlesukker der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes sort farve i hele massen. Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til at vi farver lakridsbolcher sorte er fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.

Efter den sorte farve er tilsat, foldes den flydende masse sammen indtil den er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes lakridspulver og salmiakpulver, som æltes grundigt ind i sukkermassen. Salmiakken er for at opveje det ekstremet søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Dameskrå bliver ikke slynget, da vi ønsker at bolcherne skal forblive sorte. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Dameskrå bliver trykt til deres endelige form. Denne håndpresse er en af oprindelige på fabrikken og er formentligt støbt tilbage i midten af 1800-tallet. Den skaber 4 cm lange bolcher, der har trykt riller ned på tværs af bolchet.

Dette ikoniske bolche er det lakrids bolche som flest mennesker nyder som ”det rene lakrids bolche”. Kombinationen af salmiak og lakrids er perfekt balanceret til alle de Nordiske lakrids-elskere og dette bolche danner også grundlaget for mange af vores andre blandings lakridsbolcher. Det er tydelig at smage at det ikke er en essens, men den rene naturlige råvare der er kommet i sukkeret, hvilket giver en lakrids oplevelse, som sjældent opleves andre steder. Dette er et forholdsvis stort bolche, hvilket bevirker at det er en smagseksplosion af lakrids der rammer tungen, hvorfor det stadig er en foretrukken favorit blandt mange af vores kunder.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?