Citronbolcher
Citronbolcher
Hvad smager Citron bolcher af? Citron bolcher er et syrligt bolche. Det er et bolche til dem der ønsker en kontrast til det søde sukker, da det er et bolche med en syrlig frisk smag.
Læs mere om Citronbolcher.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Hvad smager Citron bolcher af?
Citron bolcher er et syrligt bolche.
Det er et bolche til dem der ønsker en kontrast til det søde sukker, da det er et bolche med en syrlig frisk smag.
Allergener
Glutenfri
Vegansk
Laktosefri
sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
- Fedt 0 g
- - heraf mættede fedtstoffer 0 g
- Kulhydrater 100 g
- - heraf sukkerarter 100 g
- Protein 0 g
- Salt 0 g
- Fibre 0 g
- Stevia 0
Hvor stammer citron fra?
Citroner (Citrus limon) stammer fra det nordlige Indien og har været dyrket i både Lilleasien og Kina i adskillige tusinde år. Citroner blev importeret til det danske hof i 1520'erne, men fik først en fremtrædende placering i det danske køkken fra 1700-tallet. I dag dyrkes citroner især omkring Middelhavet og i Californien.Det lille træ bliver 3-6 meter højt, har kraftige torne men smukke, store blomster med hvide kronblade, der er lyserøde på ydersiden. Træet blomstrer året rundt og står derfor med blomster og modne frugter på en gang. Frugterne er gule og ægformede med en tyk, læderagtig skræl.
Det lysegule frugtkød har en meget syrlig smag, der egner sig til mange slags madlavning, desserter samt som smagstilsætning i drikke. Citroner anvendes tillige til fremstilling af olie, pektin og citronsyre.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvordan laver vi vores Citron bolcher?
Vores Citron bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes gul farve. Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve.
Efter den gule farve er tilsat, foldes den flydende masser sammen til den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes citron ekstrakt og vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og giver en afbalanceret sødme man får i de solmodne modne frugter.
Sukkermassen bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.
Herefter har man et kæmpe bolche.
Den samlede 20 kg Citronbolche klump trækkes herefter ud i stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af, at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.
Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.
Citron er et bolche til dem der elsker det syrlige. Det kan henleder smagstankerne på citronformage, som også er i den lidt syrlige ende af smagsskalaen. Det er et ideelt bolche til mange børn eller til den del Verden, der ikke er kende med de salt/stærke Skandinaviske smagspræferencer.