Bananbolcher
Bananbolcher
Vores bananbolcher er et dejligt bolche hvor du ikke behøver at skrælle og arbejde for at få den søde banansmag.
Læs mere om Bananbolcher.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Hvad smager bananbolcher af?
De gule bananer, vi er vant til her i Norden, er af naturen søde. Det er vores banan bolcher også. Vi har minimeret syren i bolcherne for at den karakteristiske bananoplevelse finder sted. Det gør at vores banan bolcher er, som at sætte tænderne i en skøn moden gul banan.
Allergener
Glutenfri
Laktosefri
sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
- Fedt 0 g
- - heraf mættede fedtstoffer 0 g
- Kulhydrater 100 g
- - heraf sukkerarter 100 g
- Protein 0 g
- Salt 0 g
- Fibre 0 g
- Stevia 0
Hvor stammer bananer fra?
Bananplanten (Musa x paradisiaca) er en staude, men da den når så store dimensioner kaldes den ofte for et træ.
En banan er det aflange bær, som bæres af bananplanten. I daglig tale betegnes bananen som frugt, men botanisk set er der tale om et bær. Frugten er blandt de mest spiste i verden.
Navnet siges at komme fra det arabiske ord banan, der betyder finger. Man bruger ofte ordet 'finger' om en banan. Det vi kalder en klase bananer, benævnes ofte en 'hånd', hvorimod en 'klase' omfatter hele frugtstanden.
Man antager at bananer har været dyrket af mennesket i det asiatiske udbredelsesområde i over 4000 år. Det tyder på, at planten blev dyrket i Indus Dalen på dette tidspunkt. Bananen optræder i flere skabelsesberetninger på æblets plads. Det understreger sandsynligheden for, at bananen har været dyrket siden urtiden. I en skabelsesberetning fra Sulawesi (Indonesien) fik Adam og Eva først sænket en sten ned. Den var de ikke særligt interesserede i. Dernæst blev der sænket en banan ned, som Adama og Eva straks tog. Så sagde røsten fra skaberen, at de skulle være dødelige som bananplanten. Havde de valgt stenen, ville de have været uforanderlige og udødelige. I Koranen er Kundskabens træ en bananplante.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvordan laver vi vores banan bolcher?
Vores bananbolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes orange farve i hovedparten af sukkeret og gul farve i en mindre klump af sukkermassen. Vores orange farve er en blanding af vores røde og gule farve. Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i Sydamerika. Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af. Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve.
Efter den gule og orange farve er tilsat, foldes de flydende masser sammen indtil de er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes banan ekstrakt og vinsyre i den stor orange del. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bananen den afbalanceret sødme, man får i bananer.
Den orange banan bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund. Den gule forblive uslynget og klar i farven.
Til slut pakkes den lyse orange klump ind i den klare gule og de er klar til at blive trukket ud til de endelige bolcher. Denne klump trækkes ud i flade stænger som placeres ovenpå to skærende ruller. Ved håndkraft skubbes bolchestængerne ned mellem de to ruller, som skær dem vertikalt ud til bolcher der er ca. 1 cm brede. Dette giver dem en fin banan facon.
Vores bananbolcher er et dejligt bolche hvor du ikke behøver at skrælle og arbejde for at få den søde banansmag.