English 33 12 60 46

0

Flere visninger

24 stk. Kæmpe Sommergranater

Leveres i en pose af 24 stk.
126.00 kr

Hvad smager Sommergranater af? Vi er ikke helt klar over præcis, hvilken æblesort der danner fundament for vores æblebolcher, men vi er sikre på, at de er perfekt smagfulde som et godt dansk sommeræble. De har lidt prikken på tungen og samtidig en sødme der afrunder æblesyren. Læs mere om 24 stk. Kæmpe Sommergranater.

* Påkrævede felter

126.00 kr

Bestil inden og vi sender i morgen.

 

COVID-19 STATUS:
For at tage samfundsansvar og minimere smitterisikoen, har vi ekstraordinært fri fragt på alle ordrer over 300 kr. Alle ordrer bliver pakket og leveret som normalt (indenfor 1-2 hverdage)

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager Sommergranater af?

Vi er ikke helt klar over præcis, hvilken æblesort der danner fundament for vores æblebolcher, men vi er sikre på, at de er perfekt smagfulde som et godt dansk sommeræble. De har lidt prikken på tungen og samtidig en sødme der afrunder æblesyren.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-100 (gul), E-120 (rød), naturlige smagsekstrakter, sukker, vanilje, vinsyre

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer Æbler fra?

 

Et æble er frugten af sorter fra krydsningen Spise-Æble (Malus x domestica).

Ordet "æble" kommer af germansk *ap(a)lja-, som igen kommer af en indoeuropæiske rod *abh-, "fugtig, saftig".

Den vilde oprindelse for spiseæblet er sandsynligvis arten Malus sieversii (som ikke har noget dansk navn). Det er et træ, som stadigvæk findes i vild tilstand i Centralasiens bjerge i det sydlige Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Xinjiang provinsen i Kina.

Æbler indeholder overraskende små mængder c-vitamin. Æbler indeholder ca. 11 mg C-vitamin pr. 100 gram. Det kan dog variere en del fra sort til sort.

Æblet har spillet en rolle i mange kulturer. Æblet er et tvetydigt symbol, som har at gøre med både liv og død. I flere kulturer har æblet været brugt som en brudegave, æblet blev delt på tværs, og hver halvdel blev givet til brudgom og brud. Når æbler deles på tværs fremkommer en lille femstjerne.

Kristen: Eva og æblet, syndefaldets angivelige frugt, som vokser på kundskabens træ i paradisets have. Gør mennesket i stand til at skelne godt fra ondt. Identifikationen af frugten fra kundskabens som et æble stammer ikke fra Bibelen, men er formentlig opstået af æblets latinske navn malus, som betyder et onde, uheld, ulykke.

Nordisk: Idun vogter de gyldne æbler, som skænker evig ungdom.

Græsk: Hesperidernes æbler skænker udødelighed. Eris kastede stridens æble ind blandt guderne.

Romersk: Æblet var indviet til Venus som symbolet på kærlighed og skønhed. Æbletræet var indviet til Apollon (muligvis en etymologisk sammenhæng med det engelske ord "apple").

Keltisk: Æblet skænker udødelighed, og hører til den anden verden. Avalon (øen mod vest i sagnene om Kong Arthur) betyder æblelandet.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher