Indkøbskurv

Saltkaramel

Saltkaramel

Leveres i en pose af 250 gram eller 500 gram
238,00 kr

Vores saltkaramel bolcher er karamelbolcher, blandet med flagesalt.

Læs mere om Saltkaramel.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Saltkaramel bolchet så dagens lys tilbage i 2019 en efterårs aften. For at være mere præcis Kulturnatten 2019. Den blev hurtig populær blandt vores kunder, specielt vores amerikanske besøgende er vilde med den. Smagen er sød, og samtidig aromatisk karamelagtig og med et twist af salt.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

sukker, salmiak, brun farin, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød), e-133 (blå)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Historien om salt og farin

Salt består af natriumklorid.

Salthed er en af de grundlæggende menneskelige smage. Salt er et af de ældste og mest allestedsnærværende madkrydderier, og saltning er en vigtig metode til konservering af fødevarer.

Nogle af de tidligste vidnesbyrd om saltforarbejdning dateres til omkring 6.000 f.Kr., hvor folk, der boede i området omkring det nuværende Rumænien, de kogte kildevand for at udvinde salte; et saltværk i Kina stammer fra omtrent samme periode. Salt blev en vigtig handelsartikel og blev transporteret med båd over Middelhavet, ad specialbyggede saltveje og over Saharaen på kamelkaravaner. Knapheden og det universelle behov for salt har fået nationer til at gå i krig om det og bruge det til at hæve skatteindtægter. Salt bruges i religiøse ceremonier og har anden kulturel og traditionel betydning.

Meget af det salt, vi bruger, er udvundet i miner eller af havvand, og smagen kan variere en lillebitte smule afhængigt af, om der er andre mineraler i. Flagesalt er rent salt, som er inddampet og høstet i store krystalflager.Afhængigt af metode og temperatur opstår der fine saltkrystaller som f.eks. de pyramideformede saltkrystaller.

Brun farin indeholder flere mineraler (kalium, calcium, magnesium og jern) end hvidt sukker.

Brun farin er en blanding af almindelig sukker og rørsukkersirup. Rørsukkersirup er sukker med en mørk farve. Det har en særlig smag, et højere vandindhold end sukker og et højere indhold af nogle mineraler.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Saltkaramel bolcher?

Vores saltkaramel bolcher bliver lavet af perlesukker og brun farin, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende brune sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der ikke tilsættes nogen form for farve.

Der drysses en portion flagesalt ud over sukkermassen.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. En lille bid af massen klippes af.

Saltkaramel bliver ikke slynget, da vi ønsker et mørkt bolche og en intens smag. Den lille klump, der tidligere blev klippet fra, bliver dog slynget på en krog, så den bliver hvid. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven.

Den lille hvide klump, trækkes ud i stænger, som lægges på den store saltkaramel klump for at give den flotte hvide pyntestriber.

Den samlede 20 kg saltkaramel klump trækkes herefter ud i stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af, at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Dermed er vores saltkaramel bolcher klare til at blive spist af alle som kunne tænke sig et klassisk bolche med et twist og smag af karamel og salt.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?