Sultanrocks
Sultanrocks
Sultanrocks er et syrlig lakridsbolche med smag af rabarber og lakrids, som er vel balanceret så den delikate smag af rabarber ikke går tabt i den stærke lakridssmag.
Læs mere om Sultanrocks.Vi leverer bolcher til hele verden
Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Hvad smager Sultanrocks af?
Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier. Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids.
Sultanrocks falder ind under den syrlige lakrids kategori. Dette bolche er afbalanceret salt lakrids med en passende syre, til at give bolcherne en kant.
Sultanrocks kom til vores sortiment i 1999, og er en blanding af rabarberbolchet og dameskrå. Ved at blande den syrlige smag fra et rabarberbolche med den kraftige lakridssmag, opnår man en fantastisk smagskombination.
Allergener
Glutenfri
Laktosefri
sukker, lakrids, salmiak, vanilje, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød), e-153 (sort)
Produkt information
Næringdeklaration
- Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
- Fedt 0 g
- - heraf mættede fedtstoffer 0 g
- Kulhydrater 100 g
- - heraf sukkerarter 100 g
- Protein 0 g
- Salt 0,5 mg
- Fibre 0 g
- Stevia 0
Hvor kommer rabarber og lakrids fra?
Rabarber (Rheum) tilhører den botaniske slægt skedeknæfamilien (Polygonaceae) ligesom boghvede og havesyre.
Rabarber er en meget gammel kulturplante, der stammer fra Kina, hvor den har været dyrket helt tilbage til 2700 år f.Kr. Men først i 1800-1900 tallet blev der udviklet typer af rabarber, der egnede sig til madbrug.
Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.
Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.
Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.
Bolcheproduktion
Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.
Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.
Oplev produktionHvordan laver vi vores Sultanrocks?
Vores Rabarber bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes rød farve, gul farve og sort farve.
Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i Sydamerika. Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af. Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve.
Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til, at vi farver lakridsbolcher sorte er fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.
Efter den røde, gule og sorte farve er tilsat, foldes de tre flydende masser sammen til de individuelt er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes rabarber ekstrakt og vinsyre i den gule klump. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give rabarber smagen den syre som naturlige rabarber har.
Den store gule masse bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.
Der tilsættes lakridspulver og salmiakpulver, som æltes grundigt ind i den sorte sukkermasse. Salmiakken er for at opveje det ekstremet søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.
Den sorte klump strækkes ud til en stor flad kvadrat, som pakkes rundt om den slyngede gule klump. Dette gentages endnu engang og den røde klump trækkes ud i stænger, og lægges udenpå klumpen som striber.
Denne samlede klump trækkes ud i lange stænger, som fylder hele vores produktionsbord. Her får de lov til at køle af. De lange stænger bliver hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt 5 kg lod. Ved at hakke dem på den måde forbliver enderne åbne og man kan se mønstre eller motiver inde i et bolche.