Flere visninger

Kiwibolcher

Leveres i en pose af 500 gram
159,50 kr

Lagerstatus: På lager

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley

* Påkrævede felter

159,50 kr
Bestil inden og vi sender i dag.
Sømods Bolcher anmeldelse
Julie JJ

Smagen af Barndom
Jeg er vokset op med Sømods bolcher, og de smager for mig stadig, som da man var barn! Jeg kommer her jævnligt, og det er altid nogle søde piger, som står bag disken. I går var ingen undtagelse, og jeg fik en dejlig start på weekenden med hjem!

 

Hvad smager kiwi bolcher af?

Leder du efter et klassisk og samtidig nyt frugt bolche, så prøv vores kiwi bolcher. Et unikt frugt bolche, som ikke kan købes andre steder og som med sin syrlig/søde smag bringer minder om alle de skrællede kiwier, man fik som barn.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-141 (grøn), Naturlige smagsekstrakter, Sukker, Vinsyre

 
Sømods Bolcher gennem tiden
 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Historien om kiwier

 

Kiwi, kiwifrugt er en frugt som vokser i tempererede klimaer. Den almindeligste type kiwifrugt er Actinidia deliciosa, som er omtrent på størrelse som et hønseæg og har en behåret, beigebrunt skal, som normalt ikke spises. Indvendig har den grønt frugtkød med små, sarte, spiselige frø.

Navnet Kiwi blev taget i brug i det newzealandske eksporthus Turners and Growers i 1959, men uden at det blev registreret som eksklusivt varemærke. Efter at navnet blev taget i brug i videre kredse, var det for sent at reservere navnet for frugter som dyrkes specielt i New Zealand. Verden over er frugten nu kendt som kiwi. I Australien bruger man af og til også det gamle navn Chinese gooseberries.

Navnet stammer efter Kiwi-fuglen (latin: Apterygidae), der er en familie af fugle som er tilpassset et liv på New Zealand, hvor det ikke er nødvendigt at kunne flyve.

Det er kiwi-frugtens behårede skal der minder om kiwi-fuglens fjerdragt, hvoraf navnet er blevet overført.

Af anden information kan det bemærkes at kiwi-fuglen har dokumenteret verdens mindste næb. Den officielle næblængde måles fra næseborene og ud til spidsen. Da Kiwien lever af indsekter i skovbunden har de udviklet sig så næseborene sidder ud på spidsen af næbet, så på trods af det lange næb, har de officielt det mindste. Om natten kan man tit høre kiwiens karakteristiske snøftelyde, der fremkommer, når de forsøger at rense næseborene for jord.

En anden information om kiwien er af kiwien forholdsmæssigt har det største. Et kiwiæg vejer 15-30% af hunnens kropsvægt. Til sammenligning fylder verdens tungeste æg – strudseægget kun omkring 1,5%-2% af strudsehunnens kropsvægt

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan bliver kiwi bolcher lavet?

 

Vores kiwi bolcher bliver lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes naturlig grøn farve.

Vores grønne farve kommer fra klorophyl, som er det grønne farvestof i planter.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes kiwi ekstrakt og en lidt vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse. En lille klump af den grønne masse klippes fra til striber senere hen.

Kiwi bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare, mørkegrønne i farven og kraftige i smagen. Den lille klump dropskogerene tidligere tog fra bliver dog slynget, som skifter farven fra den klare mørkegrønne til helt lysegrøn. Den trækkes ud til tykke stænger, som lægges på den store sukkermasse til dekorative lyse striber.

Den samlede 20 kg kiwi klump trækkes herefter ud i stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af, at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Når bolcherne er afkølet, er de klar til at blive solgt til alle børn og barnlige sjæle.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher