Flere visninger

Frejbolcher

169.50 kr

Lagerstatus: På lager

Frejbolcher smager af Jordbær, Hyldeblomster og Annis

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley

* Påkrævede felter

169.50 kr
Bestil inden og vi sender i morgen.
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!
Sømods Bolcher anmeldelse
Leila Martha Jeppesen

Tradition
Er blevet en tradition, at jeg skal ind i sømod´s bolcher, når jeg er i København. Bedre bolcher findes ikke.

 

På de store basarer, kunne vikingerne føre nye og spændende råvarer med til deres hjemland, heribland frø fra anis planter og jordbær planter.

Disse to smage, sammen med deres, i forvejen lokale, hyldeblomst, udgør en fantastisk kombination. Vi har valgt at balancere disse 3 råvarer med vores bolchemasse for, at finde et lækkert bolche, som selv vikingerne ville være fascineret af.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

E-120 (rød), naturlige smagsekstrakter, sukker, vinsyre

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Historien bag...

 

I det 9. århundrede, angreb vikingerne Byzans (nuværende Istanbul) Den gang gik byen under navnet Miklagård, som var vikingernes eget navn for byen.

Fyrst Oleg af Kiev led desværre nederlag under dette angreb, men kom dog hjem med noget andet istedet – handelsaftaler...

På de store basarer, kunne vikingerne føre nye og spændende råvarer med til deres hjemland, heribland frø fra anis planter og jordbær planter. Disse to smage, sammen med deres, i forvejen lokale, hyldeblomst, udgør en fantastisk kombination. Vi har valgt at balancere disse 3 råvarer med vores bolchemasse for, at finde et lækkert bolche, som selv vikingerne ville være fascineret af.

Den lokale sødme

Vi bruger selvfølgelig fortsat sukker, men vikingernes eneste lokale sødemiddel, har dengang været honning. De kan dog med stor sandsynlighed have haft mulighed for, at finde sukker senere hen i deres storhedstid, på deres mange rejser.

Gudenavn

Vores Viking bolche, går under navnet Frej. Frej var blot én af de nordiske guder, som vikingerne troede på; smuk, sød og mægtig beskrives han. Søn af Njord og bror til Freja. Han stod for frugtbarhed og for vækst af mark og afgrøder... for god fremtid, fred og for velstand og fremgang. Alle disse egenskaber, betyder noget for os, og derfor var det en selvfølge, at dette navn, Frej, skulle tildeles vores nye bolche.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Frej bolcher

 

Vores Frej bolcher bliver, som alle vores andre bolcher, lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes naturlig rød farve.

Vores røde farve er karmin, som er en lille bille der lever i Sydamerika. Denne lille bille har et meget rødt skjold, og det er dette der tørres og bruges som rød farve. Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes jordbær, hindbær og anis, og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.

Selve Frej bolchet bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare, mørkerøde i farven og kraftige i smagen, men i midten af bolchet, ses 3 lyserøde prikker. Denne lyserøde farve, kan kun opnåes ved at slynge sukkermassen hvorved der slynges luft ind i sukkeret, og massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Den samlede bolcheklump trækkes herefter ud i stænger, der rulles kontinuerligt for, at bibeholde deres runde facon. Herefter hakkes disse stænger ved handkraft med en spartel. Det er ikke skarpheden i spartlen der gør det, men derimod selve slaget.

Så kan der nydes et lækkert Frej bolche, som selv vikingerne ville være stolte af.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher