Flere visninger

Columbinebolcher

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
159,50 kr

Lagerstatus: På lager

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley

* Påkrævede felter

159,50 kr
Bestil inden og vi sender i morgen.
Sømods Bolcher anmeldelse
Anders Panek

Danmarks bedste bolcher
Danmark bedste bolcher og man bliver altid taget godt i mod og for altid en god service af Sømods medarbejder

 

Hvad smager Columbine bolcher af?

Columbine bolcher er en sød blanding imellem jordbær og banan. Det er et bolche der er til den søde tand, hvorfor det også er et bolche, der er meget populært blandt de yngre kunder.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

E-100 (gul), E-120 (rød), Naturlige smagsekstrakter, Sukker, Vinsyre

 
Sømods Bolcher gennem tiden
 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer banan og jordbær fra?

 

Bananplanten (Musa x paradisiaca) er en staude, men da den når så store dimensioner kaldes den ofte for et træ

En banan er det aflange bær, som bæres af bananplanten. I daglig tale betegnes bananen som frugt, men botanisk set er der tale om et bær. Frugten er blandt de mest spiste i verden.

Navnet siges at komme fra det arabiske ord banan, der betyder finger. Man bruger ofte ordet 'finger' om en banan. Det vi kalder en klase bananer, benævnes ofte en 'hånd', hvorimod en 'klase' omfatter hele frugtstanden.

Man antager at bananer har været dyrket af mennesket i det asiatiske udbredelsesområde i over 4000 år. Det tyder på, at planten blev dyrket i Indus Dalen på dette tidspunkt. Bananen optræder i flere skabelsesberetninger på æblets plads. Det understreger sandsynligheden for, at bananen har været dyrket siden urtiden. I en skabelsesberetning fra Sulawesi (Indonesien) fik Adam og Eva først sænket en sten ned. Den var de ikke særligt interesserede i. Dernæst blev der sænket en banan ned, som Adam og Eva straks tog. Så sagde røsten fra skaberen, at de skulle være dødelige som bananplanten. Havde de valgt stenen, ville de have været uforanderlige og udødelige. I Koranen er Kundskabens træ en bananplante.

Jordbær er en remonterende urt med trekoblede blade, fra hvis hjørner der vokser overjordiske jordslående udløbere. Frugten, altså bærret, består af en mængde nødder placeret på en opsvulmet og saftig blomsterbund.

Den første egentlige dyrkning af jordbær antages at være påbegyndt i slutningen af 1300-tallet. Men først i slutningen af 1500-tallet begyndte man at anvende jordbærrene.

I 1595 sendtes en last af jordbær fra Mecklenburg til Nykøbing Slot på Falster. Få år senere bestilte Dronning Anna Cathrine af Bradenburg 173 potter jordbær fra sin slotshave. De skulle anvendes i akvavit.

Decideret dyrkning og forædling i større mængde opstod først i 1730"erne og almindelig handel med jordbær tog sin begyndelse.

Det er netop fastslået at der på verdensplan findes mere end 2.000 sorter jordbær.

Herhjemme regner man med ca. 50-55 forskellige sorter, hvoraf 2 er vildtvoksende sorter nemlig bakkejordbærret og skovjordbærret. Dog kan man somme tider være heldig at støde på det forvildede spanske jordbær, fragaria moschata, som er lidt større end et skovjordbær, men ellers ligner dette.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Columbine bolcher?

 

Vores Columbine bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes gul farve i en halvdel og rød farve i den anden halvdel. Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve. Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af. Efter den gule og røde farve er tilsat, foldes de to flydende masser sammen til de individuelt er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes banan ekstrakt og vinsyre i den gule klump og jordbær ekstrakt og vinsyre i den røde klump. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give både banan og jordbær delen en afbalanceret sødme man får i de solmodne modne frugter.

Både banan og jordbær klumpen bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Herefter bliver de to dele lagt samme til et kæmpe bolche.

Den samlede 20 kg Columbine klump trækkes herefter ud i stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Columbine er et bolche til dem, der elsker det søde. Det kan henlede smagstankerne på jordbær/banan yoghurt, som også er i den meget søde ende af smagsskalaen. Det er et ideelt bolche til mange børn eller til den Verden, der ikke er bekendt med de salt/stærke Skandinaviske smagspræferencer. 

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher