Kongens Kage
Ingredienser
• 200 g blødt smør
• 50 g Kongen af Danmark bolcher
• 150 g sukker
• ½ tsk vaniliesukker
• 4 æg
• 200 g hvedemel
Fremgangsmåde
1. Blend bolcherne
2. Smørret piskes hvidt og skummende med de pulveriserede bolcher, sukker og vaniliesukker. Massen kan skille en smule, men vær ikke urolig for dette – det påvirker ikke det endelige resultat
3. Herefter piskes æggene i, et ad gangen
4. Tilsæt melet og vend dejen sammen
5. Dejen fordeles i en smurt sandkageform på ca 1½ liter
6. Bages på 175 grader på midterste rille, i ca 40 minutter
En interessant note er at man kan udelukkende bruge Sømods Bolcher til sine kager. Vi har eksperimenteret med at lave kager med andre bolcher også, og der virker ganske enkelt ikke. Alle andre bolcher er lavet med majsstivelse, druesukker eller en blanding af disse med sukker i. Det kan ikke erstatte sukkeret i kagen på en smagfuld måde og smagen fra bolcherne forsvinder i bageprocessen. Konsistensen bliver anderledes udefinerbar.