Kongen af Danmark is [OPSKRIFT]
Indkøbskurv

Kongen af Danmark is

Ingredienser

•   0,5 l. piskefløde
•   4 æg
•   200 g – 250 g. Sømods Kongen af Danmark Bolcher


Fremgangsmåde

1.   Del æggeblommer og æggehvider fra hinanden
2.   4 æggeblommer og 0,5 l. piskefløde piskes stift
3.   Herefter blendes bolcherne til pulver. Det er vigtigt at blenderen er fuldstændig tør inden du begynder, da bolcherne ellers bliver til en stor klump
4.   De blendede bolcher røres sammen med den piskede fløde/æggemasse
5.   De 4 æggehvider piskes fuldstændig stiv
6.   De piskede æggehvider vendes i flødemassen og den samlede masse kommes i en passende form / skål, og sættes herefter i fryseren
7.   Efter 2 – 3 timer er isen klar.

Velbekomme!

Ved denne fremgangsmåde, hvor æggehviderne piskes stive og tilsættes separat, behøves der ikke en speciel ismaskine. Det er ligeledes ikke nødvendigt at røre i isen mens den fryser. Det kræver ikke den store fantasi at forestille sig hvilke bolcher der vil smage godt i is.

Efter lang tids overvejelse har jeg fået mig begrænset til to slags is. Jeg har valgt at forsøge mig med kaffe bolcher i den ene og syrlige kirsebær i den anden slags. Michael vil lave is med Frej bolcher i stedet for ren Kongen af Danmark. Frej er en blanding af jordbær, hyldeblomst og anis.

Dette er den nemmeste opskrift jeg nogensinde har lavet.