Caffè Latte kage
Ingredienser
Kaffedejen:
• 100 g smør
• 113 g kaffebolcher
• 1½ æg
• 125 g mel
• 1 tsk bagepulver
• ½ dl mælk
Vaniljedejen:
• 100 g smør
• 113 g. vaniljebolcher
• 1½ æg
• 125 g mel
• 1 tsk bagepulver
• ½ dl mælk
Fremgangsmåde
1. De to deje røres, i hver sin skål – fremgangsmåde er ens på begge deje
2. Blend bolcherne
3. Først piskes smør og de pulveriseret bolcher grundigt
4. 3 æg piskes med en gaffel sammen i et glas. Halvdelen af æggene tilsættes i hver af skålene
5. Mel, bagepulver og mælk tilsættes og der vendes forsigtigt rundt i dejen
6. Kaffedejen fordeles i en sandkageform på ca 1½ liter. Herefter fordeles vaniljeblandingen ligeledes ovenpå. Rør kort og let med en kniv i dejen for at få en marmorering
7. Kagen bages ved 175 grader i 30-40 minutter på midterste rille
Med dette blandingsforhold er det en meget mild kaffesmag der trænger igennem. Hvis man gerne vil have en lidt stærkere kaffesmag, kan man nemt ændre blandingsforholdet til 2/3 kaffe og 1/3 vanilje. Man kan også lave en lidt mere børnevenlig udgave og bruge cacaobolcher i stedet for kaffebolcher.
Ved dette blandingsforhold siger mine smagsløg mig at det kan smage ekstremt godt med Marengs på toppen. Det kan bestemt være et forsøg værd.
Marengs:
• 4 æggehvider
• 250 g knust vanilje- eller kaffebolcher. Eller en blanding af begge. Husk de skal være meget finthakkede
Æggehviderne piskes stive. 1 dl af bolcherne tilsættes under fortsat piskning. Resten af bolcherne vendes i marengsmassen.
Hvis man vil komme marengs på kagen, skal den bages af to gange. Først skal kagen bage 15 minutter, hvorefter marengs spredes ud på toppen og den herefter bages i yderligere 15 minutter.