Flere visninger

Ravnerocks

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
159,50 kr

Lagerstatus: På lager

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley

* Påkrævede felter

159,50 kr
Bestil inden og vi sender i morgen.
Sømods Bolcher anmeldelse
Anders Panek

Danmarks bedste bolcher
Danmark bedste bolcher og man bliver altid taget godt i mod og for altid en god service af Sømods medarbejder

 

Hvad smager Ravnerocks af?

Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier. Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids.

Ravnerocks falder ind under den Søde lakrids kategori. Dette bolche er afbalanceret salt lakrids med vores sports-smag, og en passende sødme fra anisolie til at give bolcherne en kant. En kombination der er yderst veltilpasset til smagscentrene på tungen og som er et af vores specielle lakridsbolcher.

Den er ideel hvis du som lakridselsker ønsker lidt variation til den traditionelle lakrids, eller hvis du vil udforske lakridsverdenen og skal have en afrundet lakridsoplevelse.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-141 (grøn), E-151 (sort), Lakrids, Naturlige smagsekstrakter, Salmiak, Sukker, Vinsyre

 
Sømods Bolcher gennem tiden
 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer sports-smag, anisolie og lakrids fra?

Sports-smag, er en blanding af citrusfrugterne citron og lime. Smagen er kendt fra sodavands verdenen og har givet Sømods Bolcher ideen til denne smag.

 

Anis, er et krydderi, der har en lakridsagtig smag, og den stammer fra anisplantens frø, der minder meget om de frø, som man finder hos andre planter såsom dild, fennikel og kommen. Anisplanten kan blive op til 50 cm høj, og den er en del af skærmblomstfamilien, hvilket betyder at den har en levetid på blot en enkelt år. Planten vokser i området omkring Middelhavet, og det er ikke muligt at dyrke den i Danmark, da klimaet er alt for koldt til at anisplanten kan sætte frø, og derfor importeres den. Anis er en historisk plante, der stammer fra områderne omkring Tyrkiet og Egypten, og den er efter sigende først kommet til Europa for omkring år 400 siden. I Danmark fik vi først glæden af denne plantes egenskaber omkring år 1300, hvor den blev importeret som noget af en luksusvare.

Anisolie er en æterisk olie, hvilket betyder at den fordamper idet, at det er en meget let olie. Modsat æteriske olier finder man for eksempel mandelolie og olivenolie, der ikke fordamper, når de bliver udsat for varme. Æteriske olier udvindes fra planter, frugtskaller og blomster gennem vanddampdestillation lige efter at planterne er blevet høstede. Det samme gælder anisolie, som stammer fra planten med det latinske navn Pimpinella anisum, hvor den findes i frøene. Anis bruges bl.a. i hostemedicin, hvor det bliver brugt til fremstillingen af både hostesaft og bolsjer mod hoste.

Anisolie bruges i mange typer af slik som er tiltænkt en sød lakridssmag.

Anisolie spiller en vigtig rolle, når det kommer til slikproduktionen i Danmark, da vi er meget glade for den lakridsagtige smag, som den kan tilføre slikket. Lakrids er meget populært i Danmark og i norden, men bevæger man sig uden for dette område, er der ikke mange andre lande, der kender til eller kan lide lakrids. Dette er grunden til at anisolie er mere populært i Danmark end rigtig mange andre steder i verden.

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakridsrod der bliver brugt i bolcherne.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Ravnerocks bolcher?

 

Vores Ravnerocks bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes grøn farve i en halvdel og sort farve i den anden halvdel. Vores grønne farve kommer fra klorophyl, som er det grønne farvestof i planter.

Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til, at vi farver lakridsbolcher sorte er, fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.

Efter den grønne og sorte farve er tilsat, foldes de to flydende masser sammen til de individuelt er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes sports-smagen og vinsyre i den grønne klump og lakridspulver, salmiakpulver og anisolie i den sorte. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give sports-smagen en afbalanceret syrlighed. Salmiakken er for at opveje det ekstremt søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Sports-smags delen bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Til slut lægges lakrids og sport-smag delene sammen til et bolche. Denne klump trækkes ud i lange stænger, som fylder hele vores produktionsbord. Her får de lov til at køle af. De lange stænger bliver hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt 5 kg lod. Ved at hakke dem på den måde forbliver enderne åbne og man kan se mønstre eller motiver inde i bolchet. 

Ravnerocks kom til verdenen i anledning af Københanvs kulturnat som finder sted hvert år, første weekend i oktober, og det var en kunde der navngav bolchet ud fra en stor facebook-konkurrence.

Dette bolche er perfekt, hvis du ønsker et lakridsbolche, der har sødme og en speciel kant i smagen. Uanset, om du er super lakrids elsker og har lyst til at udforske dets facetter eller du er ny i lakrids verdenen, så er dette lakridsbolche et absolut hit, med den friske smag fra sports sodavanden, sødmen fra anis og lakridsen vi alle elsker.  

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher