Flere visninger

Hindbær

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
159,50 kr

Lagerstatus: På lager

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley

* Påkrævede felter

159,50 kr
Bestil inden og vi sender i morgen.
Sømods Bolcher anmeldelse
Anders Panek

Danmarks bedste bolcher
Danmark bedste bolcher og man bliver altid taget godt i mod og for altid en god service af Sømods medarbejder

 

Hvad smager Hindbær bolcher af?

Vores hindbær bolcher smager af dansk sensommer. Du har de lækre senmodne små røde bær, som man traditionen tro giver et lille drys sukker og kold fløde. Den friske lidt perlende følelse på tungen er, hvad vi har bestræbt os på, da vi har skabt hindbær bolcherne. Vores mål er, at de skal bringe minder frem fra de unikke og smukke danske sensommeraftener i hyggeligt selskab.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

Naturlige smagsekstrakter, Nougat, Nødder, Salmiak, Sukker, Valnødder, Vanilje, Vinsyre

 
Sømods Bolcher gennem tiden
 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Historien om hindbær

 

Hindbær, Rubus idaeus, er en halvbusk af rosenfamilien, udbredt i størstedelen af Europa.

Oprindelsen af vilde hindbær kan spores tilbage til det østlige Asien, men der er nogle arter, der begyndte i Nordamerika. Hindbær vokser naturligt i Europa, Nordamerika og Asien.

De første Hindbærplanter blev dyrket i det 16. århundrede. Den første omtale af hindbær i en litteratur er fra midten af 1500-tallet, og i det 18. århundrede begyndte man at krydse forskellige hindbærsorter, og dyrkning i større skala startede i det 19. århundrede. I USA dyrker man violette og sorte hindbær, mens den lyse, røde variant er bedst kendt i Europa.

Havtorn

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan bliver Hindbær bolcher lavet?

 

Vores Hindbær bolcher bliver lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes naturlig rød farve.

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes hindbær ekstrakt og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.

Hindbær bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare, mørkerøde i farven og kraftige i smagen.

Den samlede 20 kg hindbær klump trækkes herefter ud i stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af, at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Hindbær bolcher er et bolche, der kan nydes af rigtig mange mennesker. De kan genskabe den smagslige glæde der er forbundet med de danske sensomre, hvor de friske hindbær modnes og nydes i alle serveringsformer. Det er en smag forbundet med rigtig mange hyggelige minder og som er vellidt af mange.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher