Indkøbskurv

Sucre Noir

Sucre Noir

Leveres i en pose af 250 gram eller 500 gram
228,50 kr

Sucre Noir smager af lakrids og bergamotte.

Læs mere om Sucre Noir.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Det siger vores kunder om os 

Hvad smager Sucre Noir bolcher af?

Sucre Noir bolchet så dagens lys d. 15. oktober 2021 i forbindelse med kulturnatten og er et af de nyeste skud på stammen. Er du til lakrids og til vores dejlige Sucre d'or, eller som mange kalder det Althea, er dette helt klart er bolche for dig. Bolchet smager lækkert af lakrids og bergamotte, og har en perfekt balance, så begge smage kommer frem. Bolchet fik sit navn gennem en kundekonkurrence, hvor en dejlig kunde kom op med navnet Sucre Noir, som er fransk og betyder sort sukker.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

sukker, lakrids, salmiak, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-141 (grøn), e-153 (sort)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0,5 mg
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer Bergamot og Lakrids fra?

Bergamot (Citrus aurantium ssp. bergamia) - også kaldet bergamotappelsin - er en citrusfrugt, som først og fremmest dyrkes i Italien og Nordafrika. Den menes at stamme fra Sydøstasien. Tidligere blev bergamot regnet som en egen art med det videnskabelige navn Citrus bergamia, men nu anser man den som en underart til pomerans.

Bergamotolie udvindes ved koldpresning af skallen fra bergamot træets frugter. Den har en sød, frugtagtig duft.

Bergamot slik optræder første gang beskrevet ved det franske hof, hvor Marie Antoinette skulle have haft en meget sød tand og have elsket at spise sukret slik med bl.a. bergamot olie og rosenblad olie.

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Sucre Noir bolcher?

Vores Surce Noir bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes gul og grøn farve til to små områder, og sort farve i resten af massen. Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til vi farver lakridsbolcher sorte er, fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun. Den grønne og gule klump klippes fra.

Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve og v ores grønne farve kommer fra klorophyl, som er det grønne farvestof i planter.

Efter den sorte farve er tilsat, foldes den flydende masse sammen, indtil den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes bergamotte ekstrakt, lakridspulver og salmiakpulver, som æltes grundigt ind i sukkermassen. Salmiakken er for at opveje det ekstremt søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Den sorte lakridsmasse bliver ikke slynget, da vi ønsker at bolcherne skal forblive sorte.

Den gule og grønne klump bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven. Derefter trækkes de ud i stænger. Disse stænger bliver lagt på den store sorte bolche klump, som herved får flotte pynte striber.

Den samlede 20 kg sucre noir bolche klump trækkes herefter ud i stænger der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Sucre Noir bolcher er et skønt lakrids bolche, med et klassisk twist af bergamotte.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?