Flere visninger

Kongen af Danmark bolcher

Leveres i en pose af 500 gram
159,50 kr

Lagerstatus: På lager

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley

* Påkrævede felter

159,50 kr
Bestil inden og vi sender i dag.
Sømods Bolcher anmeldelse
Christian Weischer

Jeg får ondt i maven
Jeg må ikke købe for mange bolcher hos sømods for spiser dem alle sammen inden for en times tid og får ondt i maven.

 

Hvad smager Kongen af Danmark af?

Anisolie er en let og sød lakridsagtig smag og duft, hvilket er grunden til, at anisolie er en vigtig ingrediens, når man laver de populære Kongen af Danmark bolsjer. Derfor er det ikke sjældent, at man finder anisolie på hylden hos folk der elsker bolsjer, og elsker at lave dem selv. Kongen af Danmark er et af de mest klassiske bolcher herhjemme, hvilket siger meget om, hvilken vigtig rolle anisolie spiller indenfor den danske slikkultur.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

E-120 (rød), Naturlige smagsekstrakter, Sukker

 
Sømods Bolcher gennem tiden
 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Historien om Kongen af Danmark

 

Historien om kongen af Danmark bolchet går helt tilbage til 1600 tallet, dengang Christian d. 5. var konge. Det forlyder at kong Christian lå syg med ondt i halsen, og at hans livslæge derfor ville give ham anisolie som medicin.

Det ville kong Christian dog ikke spise, for smagen af ren anisolie er meget stærk. Derfor blandede livslægen anisolien i en sukkermasse, tilførte den rødbedesaft som farve og skar den til runde bolcher. Kong Christian d. 5. spiste herefter gladeligt sin medicin i form af de nye bolcher indtil han blev rask. Derfor blev bolcher med den karakteristiske smag af anis og den skarpe røde farve, kendt under navnet kongen af Danmark bolcher.

Anis

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Kongen af Danmark bolcher?

 

Kongen af Danmark bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes rød farve. Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Efter den røde farve er tilsat, foldes den flydende masse sammen, så den bliver en mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes anisolien.

Kongen af Danmark bolcher bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet til vores Kongen af Danmark er et af Sømods Bolcher ældste valsesæt. Det går tilbage til omkring år 1900 og det siger lidt om danskernes glæde ved denne smag.

Hvor stammer vores Anisolie fra?

 

Anis, er et krydderi, der har en lakridsagtig smag, og den stammer fra anisplantens frø, der minder meget om de frø, som man finder hos andre planter såsom dild, fennikel og kommen. Anisplanten kan blive op til 50 cm høj, og den er en del af skærmblomstfamilien, hvilket betyder at den har en levetid på blot en enkelt år. Planten vokser i området omkring Middelhavet, og det er ikke muligt at dyrke den i Danmark, da klimaet er alt for koldt til at anisplanten kan sætte frø, og derfor importeres den. Anis er en historisk plante, der stammer fra områderne omkring Tyrkiet og Egypten, og den er efter sigende først kommet til Europa for omkring år 400 siden. I Danmark fik vi først glæden af denne plantes egenskaber omkring år 1300, hvor den blev importeret som noget af en luksusvare.

Anisolie er en æterisk olie, hvilket betyder at den fordamper idet, at det er en meget let olie. Modsat æteriske olier finder man for eksempel mandelolie og olivenolie, der ikke fordamper, når de bliver udsat for varme. Æteriske olier udvindes fra planter, frugtskaller og blomster gennem vanddampdestillation lige efter at planterne er blevet høstede. Det samme gælder anisolie, som stammer fra planten med det latinske navn Pimpinella anisum, hvor den findes i frøene. Anis bruges bl.a. i hostemedicin, hvor det bliver brugt til fremstillingen af både hostesaft og bolsjer mod hoste.

Anisolie bruges i mange typer af slik som er tiltænkt en sød lakridssmag.

Anisolie spiller en vigtig rolle, når det kommer til slikproduktionen i Danmark, da vi er meget glade for den lakridsagtige smag, som den kan tilføre slikket. Lakrids er meget populært i Danmark og i norden, men bevæger man sig uden for dette område, er der ikke mange andre lande, der kender til eller kan lide lakrids. Dette er grunden til at anisolie er mere populært i Danmark end rigtig mange andre steder i verden.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher