English 33 12 60 46

0

Udnævnelsen til "Kongelig Hofleverandør"

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991.
Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

 

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner, som Sømods bolchekogere har brugt gennem 6 generationer.

Vi producerer stadig de oprindelige bolcher med håndkraft og af de samme råvarer som i 1891. Vi er også stadig bundet af familieværdier, for det er nu 4. generation af familien Søemod, der styrer bolchefabrikken og sikrer, at det er de rigtige Sømods Bolcher, man kan købe i Nørregade og online i vores webshop.

 

Leverandør til Det Kongelige Danske Hof?

Før 2008 var der to prædikater, nemlig ”Kongelig Hofleverandør” og ”Leverandør til Det Kongelige Danske Hof”. Udnævnelsen til Leverandør til Det Kongelige Danske Hof blev siden 1904 givet til firmaer, der leverede til den kongelig husholdning.

De to prædikater blev i 2008 slået sammen, så der kun findes Kongelig Hofleverandør. Sømods Bolcher har siden 1991 været Kongelig Hofleverandør.

 

Men hvad betyder det?

Kongelig Hofleverandør er et prædikat helt tilbage fra 1800-tallet, der kan tildeles firmaer og personer, der har haft langvarig og regelmæssig samhandel af et vist omfang med Kongefamilien og den kongelige husholdning.

Derudover er det en forudsætning, at firmaet skal være veletableret, økonomisk solidt, vel ledet og velrenommeret.

Prædikatet tildeles ikke automatisk, men skal søges, hvorefter Hofmarskallatet vurderer, om ansøgningen kan forelægges Hendes Majestæt Dronningen.

Udnævnelsen sker personligt af Hendes Majestæt Dronningen og finder efter gammel tradition sted på monarkens fødselsdag.

 
 

Vi leverer stadig bolcher, til det Kongelige Danske Hof

Stadig den dag i dag, leverer og handler vi bolcher med det danske kongehus. Senest kan vi berette om nogle special designet bolcheglas, der leveres ved Statsbesøg til gæsterne. Her har Hendes Majestæt Dronning Margrethe, selv været inden over udvalg af bolcher og udseende af glaset. I den anledning fik vi også special designet nogle mærker til disse glas, alt nøje godkendt, af Hendes Majestæt.

Disse glas og mærker ses eller sælges ikke til de almene kunder, så kan derfor kun fås som gæst under statsbesøg.

Ved jubilæum, fødselsdag og andre specielle begivenheder, foræres Kongehuset et flot bolcheglas som en gave, for at anerkende vores Prædikat som Kongelig Hofleverandør.

Disse glas og bolcher bliver specielt udvalgt og lavet hos Sømods Bolcher, efter samme nøjsomlige øje og hånd, som alle vores andre glas..

 
Hindbær i kop

Læs om vores historie

I gamle dage var der kun en måde, hvorpå man kunne fremstille bolcher. Metoden bestod i at man kogte perlesukkeret op til 180° celsius, hvorefter man på produktionsbordet, ud fra den flydende bolchemasse, frembragte det færdige produkt.


Læs mere

 
 

Bolcher igennem 125 år