Indkøbskurv

Jordbærbolcher

Jordbærbolcher

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
238,00 kr

Vores jordbær bolcher har en dejlig naturlig smag af modne jordbær.

Læs mere om Jordbærbolcher.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager jordbær bolcher af?

Jordbær bolcher er et sødt bolche, der er inspireret af solmodne danske sommerjordbær. Det er en smag der taler for sig selv. Det er ikke en syntetisk jordbær essens vi bruger, men en smag der er udvundet på de naturlige bær. Dette gør, at smagsoplevelsen er meget smagsægte og uden den lettere kvalmende effekt, man kan få fra syntetisk jordbær essens.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-120 (rød)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer jordbær fra?

Jordbær er en remonterende urt med trekoblede blade, fra hvis hjørner der udvokser overjordiske jordslående udløbere. Frugten, altså bærret, består af en mængde nødder placeret på en opsvulmet og saftig blomsterbund.

Den første egentlige dyrkning af jordbær antages at være påbegyndt i slutningen af 1300-tallet. Men først i slutningen af 1500-tallet begyndte man at anvende jordbærrene.

I 1595 sendtes en last af jordbær fra Mecklenburg til Nykøbing Slot på Falster. Få år senere bestilte Dronning Anna Cathrine af Bradenburg 173 potter jordbær fra sin slotshave. De skulle anvendes i akvavit.

Decideret dyrkning og forædling i større mængde opstod først i 1730"erne og almindelig handel med jordbær tog sin begyndelse.

Det er netop fastslået at der på verdensplan findes mere end 2.000 sorter jordbær.

Herhjemme regner man med ca. 50-55 forskellige sorter, hvoraf 2 er vildtvoksende sorter nemlig bakkejordbærret og skovjordbærret. Dog kan man somme tider være heldig at støde på det forvildede spanske jordbær, fragaria moschata, som er lidt større end et skovjordbær, men ellers ligner dette.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores jordbær bolcher?

Vores jordbær bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes rød farve. Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Efter den røde farve er tilsat, foldes den flydende masse sammen så den bliver en mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes jordbær ekstrakt og vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret sødme, man får i solmodne danske jordbær.

Jordbær bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare i farven og kraftige i smagen. Jordbær bolcher bliver valset til deres endelige form, som er næsten rund. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er ikke et af de ældste, det er omkring 50 år gammelt, men det er en facon der er behagelig at have på tungen.

Jordbær er et sødt bolche, med en fantastisk naturlig smag. Det er et simpelt bolche, men det er i denne uskyldige enkelthed, at smagen fremstår klarest og giver bedst mening på tungen. 

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?