English 33 12 60 46

0

Flere visninger

Ingefær

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
179.50 kr

Hvad smager ingefær bolcher af? Ingefær er en meget skarp, kraftig smag. Denne meget sunde og specielle smag, vil du finde i vores skønne ingefærbolcher. Vi bruger ikke ingefær essens, men den rene, naturlige frysetørrede ingefær, hvilket gør at den rene smag bevares igennem hele bolchet. Læs mere om Ingefær.

* Påkrævede felter

179.50 kr

Bestil inden og vi sender i morgen.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager ingefær bolcher af?

Ingefær er en meget skarp, kraftig smag. Denne meget sunde og specielle smag, vil du finde i vores skønne ingefærbolcher.

Vi bruger ikke ingefær essens, men den rene, naturlige frysetørrede ingefær, hvilket gør at den rene smag bevares igennem hele bolchet.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

Uden kunstig farve

Uden farve

naturlige smagsekstrakter, sukker, vinsyre

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer ingefær fra? 

 

Ingefær (latin Zingiber officinale) er en gammel kulturplante, som er hjemmehørende i Indien og Kina. Den har fået sit navn fra Sanskrit stringa-vera, som betyder "med en krop som et horn". Ingefær har været vigtig i kinesisk medicin i mange århundreder, og er omtalt i skrifter af Konfucius. Den er også nævnt i Koranen, muslimernes hellige bog. Det indikerer, at den var kendt i de arabiske lande så langt tilbage som i 650 e.Kr. Den var et af de tidligste kendte krydderier i Vesteuropa, og den har været anvendt siden det niende århundrede. Den blev så populært i Europa, at den indgik i enhver borddækning, som salt og peber. Den var en almindelig handelsvare i middelalderen og renæssancen og dent var et af de krydderier, der blev brugt mod pest. I det nittende århundrede satte bartendere i engelske pubber og værtshuse små beholdere med stødt ingefær frem på bordene, for at folk kunne drysse det i deres øl - det var oprindelsen til gingerale.

Det er blevet påvist, at ingefær er effektivt mod kvalme forårsaget af blandt andet transportsyge. Ingefærrodden indeholder også mange antioxidanter, og pulveriseret tørret ingefær anvendes i medicinske piller. Drikken ginger ale har også altid været anbefalet mod kvalme i de lande, hvor den brygges.

Enkelte videnskabelige studier har vist, at et ingefærindtag kan forbedre tilstanden hos slidgigtlidende, herunder mindske lettere smerter og stivhed samt øge bevægelighed.[2] Gigtforeningen oplyser dog, at der er behov for flere og længerevarende undersøgelser af god kvalitet.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores ingefær bolcher?

 

Vores ingefær bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvorefter den flydende masse foldes sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

Vores Ingefær er frysetørret, koncentreret ingefær, som tilsættes sammen med en smule vinsyre for at balancere sukkeret søde smag.

Ingefær bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive kraftige i smagen.

Ingefær bolcher bliver valset til deres endelige form, som er næsten rund. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er ikke et af de ældste, det er omkring 50 år gammelt, men det er en facon, der er behagelig, at have på tungen.

Ingefærbolche er et dejligt, krydret bolche.  Er man til ingefær, vil man elske vores ingefær bolcher.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher