Indkøbskurv

Flipper

Flipper

Leveres i en pose af 250 eller 500 gram
238,00 kr

Et bolche man ikke kan komme udenom hvis man elsker sød lakrids.

Læs mere om Flipper.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager Flipper bolcher af?

Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 3 underkategorier: Menthol-stærkt, chili-stærkt og salmiak-stærkt.

Flipper bolcher falder ind under den søde kategori. Dette bolche går også under navnet engelsk lakrids, med en passende mængde salmiak salt til lakridsroden og en sød afrunding af anisolie, som er kendt for sin lette og søde lakridsagtige smag. Flipper bolcher er et lakridsbolche, vi har produceret helt tilbage fra 1930’erne og er et bolche man ikke kan komme udenom, hvis man er til sød lakrids.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

sukker, lakrids, salmiak, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-153 (sort)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 1 mg
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer anisolie og lakridsrod fra?

Anis, er et krydderi, der har en lakridsagtig smag, og den stammer fra anisplantens frø, der minder meget om de frø, som man finder hos andre planter såsom dild, fennikel og kommen. Anisplanten kan blive op til 50 cm høj, og den er en del af skærmblomstfamilien, hvilket betyder at den har en levetid på blot en enkelt år. Planten vokser i området omkring Middelhavet, og det er ikke muligt at dyrke den i Danmark, da klimaet er alt for koldt til at anisplanten kan sætte frø, og derfor importeres den. Anis er en historisk plante, der stammer fra områderne omkring Tyrkiet og Egypten, og den er efter sigende først kommet til Europa for omkring år 400 siden. I Danmark fik vi først glæden af denne plantes egenskaber omkring år 1300, hvor den blev importeret som noget af en luksusvare.

Anisolie er en æterisk olie, hvilket betyder at den fordamper idet, at det er en meget let olie. Modsat æteriske olier finder man for eksempel mandelolie og olivenolie, der ikke fordamper, når de bliver udsat for varme. Æteriske olier udvindes fra planter, frugtskaller og blomster gennem vanddampdestillation lige efter at planterne er blevet høstede. Det samme gælder anisolie, som stammer fra planten med det latinske navn Pimpinella anisum, hvor den findes i frøene. Anis bruges bl.a. i hostemedicin, hvor det bliver brugt til fremstillingen af både hostesaft og bolsjer mod hoste.

Anisolie bruges i mange typer af slik som er tiltænkt en sød lakridssmag.

Anisolie spiller en vigtig rolle, når det kommer til slikproduktionen i Danmark, da vi er meget glade for den lakridsagtige smag, som den kan tilføre slikket. Lakrids er meget populært i Danmark og i norden, men bevæger man sig uden for dette område, er der ikke mange andre lande, der kender til eller kan lide lakrids. Dette er grunden til at anisolie er mere populært i Danmark end rigtig mange andre steder i verden.

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Flipper bolcher?

Vores Flipper bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes sort farve i hele massen. Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til, at vi farver lakridsbolcher sorte er, fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.

Efter den sorte farve er tilsat, foldes den flydende masse sammen indtil den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes lakridspulver, salmiakpulver og anisolie, som æltes grundigt ind i sukkermassen.

Salmiakken er for at opveje det søde lakridspulver og anisolie giver bolcherne en ekstra sødme og fylde. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere end rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Flipper bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker at bolcherne skal forblive sorte.

Flipper bolcher bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?