Flere visninger

Flagbolcher

Leveres i en pose af 250 eller 500 gram
159,50 kr

Lagerstatus: På lager

Smager af æble og har Dannebro som motiv.

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley

* Påkrævede felter

159,50 kr
Bestil inden og vi sender i morgen.
Sømods Bolcher anmeldelse
Anders Panek

Danmarks bedste bolcher
Danmark bedste bolcher og man bliver altid taget godt i mod og for altid en god service af Sømods medarbejder

 

Hvad smager Dannebrog Bolcher af?

Vi er ikke helt klar over præcis, hvilken æblesort, der danner fundament for vores Dannebrog Bolcher, men vi er sikre på, at de er perfekt smagfulde som et godt dansk sommeræble. De har lidt priklen på tungen og samtidig en sødme der afrunder æblesyren.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

E-120 (rød), Naturlige smagsekstrakter, Sukker, Vinsyre

 
Sømods Bolcher gennem tiden
 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer Æbler fra?

 

Et æble er frugten af sorter fra krydsningen Spise-Æble (Malus x domestica).

Ordet "æble" kommer af germansk *ap(a)lja-, som igen kommer af en indoeuropæiske rod *abh-, "fugtig, saftig".

Den vilde oprindelse for spiseæblet er sandsynligvis arten Malus sieversii (som ikke har noget dansk navn). Det er et træ, som stadigvæk findes i vild tilstand i Centralasiens bjerge i det sydlige Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Xinjiang provinsen i Kina.

Æbler indeholder overraskende små mængder c-vitamin. Æbler indeholder ca. 11 mg C-vitamin pr. 100 gram. Det kan dog variere en del fra sort til sort.

Æblet har spillet en rolle i mange kulturer. Æblet er et tvetydigt symbol, som har at gøre med både liv og død. I flere kulturer har æblet været brugt som en brudegave, æblet blev delt på tværs, og hver halvdel blev givet til brudgom og brud. Når æbler deles på tværs fremkommer en lille femstjerne.

Kristen: Eva og æblet, syndefaldets angivelige frugt, som vokser på kundskabens træ i paradisets have. Gør mennesket i stand til at skelne godt fra ondt. Identifikationen af frugten fra kundskabens som et æble stammer ikke fra Bibelen, men er formentlig opstået af æblets latinske navn malus, som betyder et onde, uheld, ulykke.

Nordisk: Idun vogter de gyldne æbler, som skænker evig ungdom.

Græsk: Hesperidernes æbler skænker udødelighed. Eris kastede stridens æble ind blandt guderne.

Romersk: Æblet var indviet til Venus som symbolet på kærlighed og skønhed. Æbletræet var indviet til Apollon (muligvis en etymologisk sammenhæng med det engelske ord "apple").

Keltisk: Æblet skænker udødelighed, og hører til den anden verden. Avalon (øen mod vest i sagnene om Kong Arthur) betyder æblelandet.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Dannebrog Bolcher?

 

Vores Dannebrog Bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes lidt rød farve. Hoveddelen af sukkermassen forbliver farveløs .

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika. Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Herefter deles det farveløse sukker i 2 klumper. Den ene tilsættes æble ekstrakt og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.

Herefter bliver der slynget luft i sukkerportionen med smag, således at den skifter farve til hvid. Den anden forbliver neutral.

Ved at starte fra midten, og lægge lag på lag bygges nu Dannebrog op fra midten og ud.

Flaget pakkes ind i neutral sukkermasse og til sidst resten af den hvide. Til sidst lægges der røde striber udenpå.

Bolchemassen trækkes ud i stænger, der holdes runde, mens de gradvis afkøles.

De lange stænger bliver hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt 5 kg. lod. Ved at hakke dem på den måde, forbliver enderne åbne og man kan se mønstre eller motiver inde i et bolche.

Når bolcherne er afkølede, er de klar til at forsøde tilværelsen, for alle der værdsætter den friske smag af æbler.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher