Flere visninger

Ferskenbolcher

Leveres i en pose af 500 gram
159,50 kr

Lagerstatus: På lager

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley

* Påkrævede felter

159,50 kr
Bestil inden og vi sender i dag.
Sømods Bolcher anmeldelse
Julie JJ

Smagen af Barndom
Jeg er vokset op med Sømods bolcher, og de smager for mig stadig, som da man var barn! Jeg kommer her jævnligt, og det er altid nogle søde piger, som står bag disken. I går var ingen undtagelse, og jeg fik en dejlig start på weekenden med hjem!

 

Hvad smager Fersken bolcher af?

En frisk fersken kan smage som en himmerigs mundfuld. Denne oplevelse af en solmoden saftig fersken er den, vi har ønsket at frembringe i vores fersken bolcher. Denne friske sødme der rammer tungen, kan gøre enhver glad i munden.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-100 (gul), E-120 (rød), Naturlige smagsekstrakter, Sukker, Vinsyre

 
Sømods Bolcher gennem tiden
 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer Fersken fra?

 

Ferskentræet (Prunus persica) kommer oprindelig fra Kina. Arten tilhører slægten Kirsebær.

Ferskner stammer fra Kina, hvor de har været dyrket i flere årtusinder og brugt som symbol på udødelighed.

Fersken stammer med al sandsynlighed fra Kina.

Frugterne fra vilde træer er små og har en fin aroma, men træerne virker forkrøblede i forhold til de fine træer, der dyrkes.

I Kina har frugten været dyrket i flere årtusinder. Det er nogenlunde sikkert, at den blev dyrket her allerede i år 2000 f.Kr., altså for ca. 4.000 år siden. Der opstod i Kina efterhånden en kult omkring frugten, der symboliserede udødelighed.

Det tog lang tid, før træet nåede frem til Europa. Man mener, at fersken, ligesom abrikos, har bredt sig langs de gamle karavaneruter. Mange antager, at grækerne må have stiftet bekendtskab med frugten i Persien på Alexander den Store's tid (300 f.Kr.), men der er så vidt vides ikke skrevet noget om det.

De ferskner, vi møder i danske butikker i dag, stammer fra Sydeuropa og Sydamerika.

Ferskentræ

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Fersken bolcher?

 

Vores fersken bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes orange farve. Vores orange farve er en blanding af vores røde og gule farve. Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve. Disse farver blandes sammen for at give vores orange.

Efter den orange farve er tilsat, foldes den flydende masse sammen, så den bliver en mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes fersken ekstrakt og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.

Fersken bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare i farven og kraftige i smagen. Dropskogerne tager dog en lille klump af den 20 kg store masse, som de slynger luft i, for at skifte farven til en meget lysere nuance af orange.

Denne lille klump bliver trukket ud til stænger som placeres på den store bolchemasse for at give bolcherne dekorative striber.

Den samlede 20 kg fersken klump trækkes herefter ud i stænger der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Når bolcherne er afkølede er de klar til at forsøde tilværelsen for alle der værdsætter den søde smag af en solmoden fersken.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher