Indkøbskurv

Cacaobolcher

Cacaobolcher

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
Specialpris 217,08 kr Normalpris 228,50 kr

Hvad smager cacao bolcher af? Cacao bolcher er et sødt bolche, der er inspireret af cacao og chokolade. Det er en smag der taler for sig selv. Det er ikke en syntetisk cacao essens vi bruger, men ægte caccaopulver. Dette gør at smagsoplevelsen er meget smagsægte, uden den lettere kvalmende effekt man kan få fra syntetisk chokoladesmag.

Læs mere om Cacaobolcher.

  BLACK FRIDAY 2022

Se alle Black Friday tilbud
FRI FRAGT til pakkeshop på alle bestillinger over 300 kr.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager cacao bolcher af?

Cacao bolcher er et sødt bolche, der er inspireret af cacao og chokolade. Det er en smag der taler for sig selv. Det er ikke en syntetisk cacao essens vi bruger, men ægte caccaopulver. Dette gør at smagsoplevelsen er meget smagsægte, uden den lettere kvalmende effekt man kan få fra syntetisk chokoladesmag.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

Uden kunstig farve

Uden farve

sukker, kakao, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer cacao fra?

Kakao er oprindeligt fra det tropiske lavland i Sydamerika og er dyrket i mindst tre årtusinder i Centralamerika og Mexico. Chokolade er brugt som drik i næsten hele dens historie, og de tidligste optegnelser for brug af chokolade kan dateres tilbage til før Olmekerne(ca. 1.400 år f.kr.). I 2007 rapporterede arkæologer, at de havde fundet bevis på den ældst kendte dyrkning og brug af kakao ved en udgravning i Puerto Escondido, Honduras, som kunne dateres til omkring 1.100 til 1.400 f.kr. De fundne rester og den slags beholder, de blev fundet i, indikerer, at den første brug af kakao ikke bare var som drik, men frugtkødet omkring kakaobønnerne sandsynligvis var brugt som en sukkerkilde til gæring til en alkoholdrik. Mayacivilisationen dyrkede kakaotræer i deres baghaver og brugte kakaofrøene derfra til at lave en skummende, bitter drik.

Dokumenter skrevet med mayahieroglyffer fastslår, at chokolade også blev brugt ved ceremonielle begivenheder. Indtil det 16. århundrede kendte ingen europæere til den populære drik fra Central- og Sydamerika.

Det var først efter spaniernes erobring, at chokolade kunne importeres til Europa, hvor det hurtigt blev serveret ved hofferne. For at holde trit med den høje efterspørgsel på den nye drik, begyndte spanske hære at gøre mesoamerikanerne til slaver for at producere kakao. Selv om kakaohøst blev en almindelig forretning, var det kun kongelige og folk med de rette forbindelser, der havde råd til at drikke den dyre importvare. Situationen var anderledes i England; her kunne alle velbeslåede folk købe kakao. Den første chokoladecafé åbnede i London i 1657.

I over hundrede år forblev proceduren med at lave chokolade uændret, men den industrielle revolution bragte mange ændringer, der gjorde, at chokolade blev gjort til den fødevare, som vi kender i dag. I 1700-tallet blev der opfundet møller, der kværnede kakaosmørret, der hjalp til at fremstille hård, holdbar chokolade, men det var først under industrialiseringen, at fabrikationen kom op i større skala. Ikke længe efter, at industrialiseringen var kølet lidt ned, begyndte firmaer at reklamere for den nye opfindelse for at sælge de chokoladedelikatesser, vi kender i dag.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Dyrkning

Der er plantet kakao på over 70.000 kvadratkilometer over hele jordkloden. 40% af produktionen kommer fra fra Elfenbenskysten.

Ghana og Indonesien står hver især for ca. 15%, mens BrasilienNigeria og Cameroun producerer en mindre andel.

Theobroma cacao

Et træ begynder at bære frugter, når det er 4 til 5 år gammelt. Når det er fuldt udvokset, kan det i løbet af et år have 6000 blomster, men kun omkring 20 kapsler. Der skal bruges ca. 300-600 frø til at producere 1 kg kakaopasta.

De tre hovedsorter af kakaobønner brugt i chokolade er criollo, forastero og trinitario. Criollo er med kun 5 % af alle dyrkede kakaobønner den mest sjældne og dyreste kakao på markedet. Den hører hjemme i Centralamerika,De Caribiske Øer og i de nordligste områder ved de sydamerikanske stater. Der er sået en vis tvivl om den genetiske renhed af de bønner, der i dag bliver solgt som criollo, da de fleste bevoksninger er blevet udsat for den genetiske indflydelse fra andre sorter. Criolloer er specielt svære at dyrke, da de er sårbare i forhold til en del miljøtrusler. Smagen af criollo er beskrevet som delikat, men dog kompleks, lav i klassisk kakaosmag, men rig på "anden karakterer", eftersmag, der holder længe.

Den mest almindeligt dyrkede bønne er forastero; en stor gruppe af vilde og dyrkede kakaosorter, som sandsynligvis stammer fra Amazonbassinet. Den afrikanske årshøst er kun af forastero, der er markant mere hårdfør og giver større afkast end criollo. De er hovedbestanddelen af den solgte kakao og har typisk en stærkere klassisk kakaosmag, men har en kort holdbarhed og er ikke støttet af "anden karakterer", så de giver en mildere chokolade.

Trinitario er en naturlig hybrid af criollo og forastero. Trinitario stammer fra Trinidad, efter at forastero blev indblandet i den lokale criollohøst. Næsten al kakao, der er produceret i de sidste fem årtier, er fra forastero eller den lavere rangerende trinitario-sort.

Kakaobønner blev brugt som betalingsmiddel i det præ-columbianske Mellemamerika; fx aztekerne brugte et system, hvor en kalkun kostede 100 bønner, og en frisk avocado var 3 bønner værd. I nogle områder, fx Yucatán og Costa Rica, blev de stadig brugt som penge helt op til 1840'erne.

Kakaotræet blomstrer og bærer frugt på stammer og grene.

Den mest udbredte brug af kakaoplantens frø er naturligvis til chokolade, men kakaopulver bliver også brugt til fx kakaomælk og som smagsstof i kager og madvarer. Kakaodyrkning er levebrødet for mange afrikanske lande, og kakao bliver ligesom kaffe forhandlet på det internationale marked med prisvariationer.

 

Hvordan laver vi vores cacao bolcher?

Vores cacao bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord.

Herefter foldes den flydende masse sammen så den bliver en mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter æltes en stor portion cacao ind i sukkermassen således, at det hele får en brunlig farve og en kraftig smag af cacao.

Cacao bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare i farven og kraftige i smagen. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Cacao bolcher bliver valset til deres endelige form, som er næsten rund. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er ikke et af de ældste, det er omkring 50 år gammelt, men det er en facon der er behagelig at have på tungen.


 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?