Denne kategori af bolcher er blevet til, for at gøre livet lidt lækrere for dem der ikke er til de helt søde bolcher – men som i stedet foretrækker de syrlige varianter. Vi har hos Sømods Bolcher en masse forskellige syrlige bolcher med forskellige farver og smage, så søg igennem siden og find dit næste favoritbolche nu.

Sorter faldende

Sorter faldende

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Den prikkende fornemmelse på tungen

 

Syrlighed er en af de fem grundsmage som vi kan identificere gennem smagsreceptorerne på vores tunge. Syre og sødme balancerer hinanden, hvorfor rigtig mange af vores bolcher indeholder syre i forskellige mængder for at kunne balancere med det ellers søde sukker.

Da alle vores bolcher er lavet med 100 % perle sukker, vil de naturligt ikke kunne blive nær så syrlige som nogle af de syntetiske varianter på markedet. Dette er dog ikke ensbetydende med, at vi ikke kan producere syrlige bolcher.

Vi bruger vin syre i vores bolcher for at balancere det meget søde sukker. Langt de fleste bolche producenter bruger citron syre i deres bolcher, da det er et langt billigere alternativ.

Vi har dog den holdning, at citron syren kan smages gennem de naturlige smage vi ellers anvender, så tydeligt at selv de sødeste jordbær bolcher der får den mindste dosering citron syre får en undertone af citron – derfor vælger vi at bruge vin syre; for at styrke smagen og bevare vores gode og velsmagende kvalitet.

Vinsyre E-334 er et farveløst og krystallinsk stof der er letopløseligt i vand. Vinsyre er meget udbredt i naturen, både frit og som salte. Under vingæring udskilles det sure kaliumsalt vinsten, der er udgangspunktet for den industrielle fremstilling af vinsyre.

Syren føles som en stikkende og prikkende fornemmelse i munden og den er oftest tydeligst på siden af tungen. Den sætter gang i spytproduktionen og er derfor med til at virke opfriskende.

Det er evnen til at sætte gang i spytproduktionen der for mange er den eftertragtede egenskab og den der gør, at nogle foretrækker de syrlige frem for de søde bolcher. Mange nyder nemlig den prikkende fornemmelse på tungen og opfanger den fysiske følelse som en smagsforstærker der altså fremmer smagsoplevelsen.

Derudover findes der i dag mange medicinske produkter der – til stor gene for anvenderen – giver en tør mund som bivirkning, eller andre der lider af sygdomme hvor tør mund kan give stort ubehag.

Man kan så vælge at få medicinsk behandling mod tør mund, men for at undgå et større indtag af kemi i kroppen, foretrækker mange at sutte på et syrligt bolche og derved øge spytproduktionen på den måde.

Flere af vores kunder med disse typer udfordringer vælger at komme ind til os i Sømods Bolcher og køber især hindbær, solbær, havtorn, kirsebær og abrikos bolcher med det formål, at kunne mindske deres symptomer. Der er ingen dokumentation for at netop Sømods bolcher hjælper, men vores gentagende tilbagevendende kunder giver klart indtryk af at de kan lette på din situation.


Vi syntes, at der er mange grunde til at gå på oplevelse i denne lækre kategori – hvad er dine grunde?

 
Bolcher igennem 125 år