English 33 12 60 46

0

Flere visninger

Sort speciel

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
169.50 kr

Lagerstatus: På lager

Hvad smager Sort Speciel bolcher af? Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 3 underkategorier: Menthol-stærkt, chili-stærkt og salmiak-stærkt. Sort Speciel falder ind under den menthol stærke kategori. Dette bolche er den traditionelle salmiak-lakrids tilført friske mentholkrystaller. Sort Speciel er et af de ældste lakridsbolcher vi har produceret og det er et lakridsbolche der giver dig et kølende frisk pust. Læs mere om Sort speciel.

* Påkrævede felter

169.50 kr
Bestil inden og vi sender i dag.
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager Sort Speciel bolcher af?

Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 3 underkategorier: Menthol-stærkt, chili-stærkt og salmiak-stærkt.

Sort Speciel falder ind under den menthol stærke kategori. Dette bolche er den traditionelle salmiak-lakrids tilført friske mentholkrystaller. Sort Speciel er et af de ældste lakridsbolcher vi har produceret og det er et lakridsbolche der giver dig et kølende frisk pust.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-153 (sort), lakrids, salmiak, sukker

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer lakrids fra?

 

Ordet mentol kommer af latin mentha 'mynte' og -ol.

Mentol er hovedbestanddelen af pebermynteolie, udvundet af Mentha piperitae fra læbeblomstfamilien. Det anvendes i udstrakt grad som aromastof i såvel levnedsmiddel- som lægemiddelindustrien. Forbindelsen kan også fremstilles syntetisk, fx ud fra thymol.

Menthol er en organisk forbindelse fremstilles syntetisk eller indhentet fra cornmint, pebermynte eller andre mynteolier. Det er et voksagtigt, krystallinsk stof, klar eller hvid i farven, som er fast ved stuetemperatur og smelter lidt over. Den vigtigste form for menthol forekommer i naturen er -menthol, som er overdraget konfigurationen. Menthol har lokalbedøvelse og counterirritant kvaliteter, og det er meget anvendt til at lindre mindre irritation i halsen. Menthol fungerer også som en svag kappa opioid receptor-agonist.

Menthol evne til kemisk udløse den kolde-følsomme TRPM8 receptorer i huden er ansvarlig for den velkendte kølende fornemmelse provokerer når den indåndes, spist, eller påføres på huden.

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Sort Speciel?

 

Vores Sort Speciel bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes sort farve i hele massen. Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til at vi farver lakridsbolcher sorte er fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.

Efter den sorte farve er tilsat, foldes den flydende masse sammen indtil den er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes mentholkrystaller, lakridspulver og salmiakpulver, som æltes grundigt ind i sukkermassen. Salmiakken er for at opveje det ekstremet søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Sort Speciel bliver ikke slynget, da vi ønsker at bolcherne skal forblive sorte. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Sort Speciel bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet er tilbage fra 1930’erne og giver dråbeformede bolcher.

Dette bolche er perfekt til de lakridselskere der nyder en lidt stærkere lakridsoplevelse. Mentholen giver en mere intens smagsoplevelse, da det køler og intensiverer smagsreceptorerne. Det giver en frisk kølende smagsoplevelse, der opleves stærkere end den almindelige traditionelle salmiak lakrids.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher