English 33 12 60 46

0

Flere visninger

Hollænder bolcher

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
195.00 kr

Hvad smager hollænder bolcher af? Leder du efter et af de ældste og klassiske bolcher, så er det dette bolche, du skal smage. Smagen er sød, og samtidig aromatisk karamelagtig. Dette bolche har sin oprindelse fra holland, også kaldet hollandske klumper, og har været i vores sortiment lige fra starten. Læs mere om Hollænder bolcher.

* Påkrævede felter

195.00 kr

Bestil inden og vi sender på mandag.

 
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager hollænder bolcher af?

Leder du efter et af de ældste og klassiske bolcher, så er det dette bolche, du skal smage.

Smagen er sød, og samtidig aromatisk karamelagtig.

Dette bolche har sin oprindelse fra holland, også kaldet hollandske klumper, og har været i vores sortiment lige fra starten.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

chokolade, E-100 (gul), E-120 (rød), E-141 (grøn), kakao, marcipan, naturlige smagsekstrakter, nougat, sukker, vanilje, vinsyre

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Historien om farin

 

Brun farin er en lille smule sundere end hvidt sukker. Brun farin indeholder flere mineraler (kalium, calcium, magnesium og jern) end hvidt sukker. Indholdet af tilsat sukker og kalorier er også lidt lavere. Men kun lidt. Det betyder i praksis ikke noget for, hvor meget det er hensigtsmæssigt at spise. 

Brun farin er en blanding af almindelig sukker og rørsukkersirup. Rørsukkersirup er sukker med en mørk farve. Det har en særlig smag, et højere vandindhold end sukker og et højere indhold af nogle mineraler. Indholdet af rørsukkersirup i brun farin giver den lidt bedre ernæringsprofil end der er i almindeligt sukker. 

Brun farin

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan bliver hollænder bolcher lavet?

 

Vores hollænder bolcher bliver lavet af perlesukker og brun farin, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende brune sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der ikke tilsættes nogen form for farve.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

En lille klump af den sukkermassen klippes fra til striber senere.

Hollænder bolcher bliver  slynget, da vi ønsker en gyldenbrun farve samt en mere sprød konsistens.

Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund. Den lille klump dropskogerene tidligere tog fra, bliver ikke slynget og forbliver mørkebrun.

Den trækkes ud til tykke stænger, som lægges på den store sukkermasse til dekorative mørke striber.

Den samlede 20 kg hollænder klump trækkes herefter ud i stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af, at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher