Indkøbskurv

Maltbolcher

Maltbolcher

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
238,00 kr

Smagen er sød, og samtidig aromatisk karamelagtig, malten giver yderligere en lidt krydret smag.

Læs mere om Maltbolcher.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager Malt bolcher af?

Leder du efter et af de ældste og klassiske bolcher, så er det dette bolche, du skal smage.

Smagen er sød, og samtidig aromatisk karamelagtig, malten giver yderligere en lidt krydret smag.

Vores maltbolcher indeholder gluten.

Allergener

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

Uden kunstig farve

Uden farve

sukker, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor kommer malt og brun farin fra?

Malt bruges primært i brygningen af øl og whisky og er en betegnelse for korn, der kortvarigt er bragt til spiring, men stoppet ved tørring inden planten virkelig gror, hvilket typisk sker efter fem dage. Dansk byg er velegnet til malt og eksporteres også i anseelige mængder. Udover byg bruges også rug og hvede, men ikke så ofte. Malt bruges også gerne i whisky, samt nogle typer brød, såsom schwartzbrot og maltbolcher.

I første del af maltningen, støbningen, udblødes det tørre korn i vand, for at starte spiringen. Efter to til tre dage er vandindholdet omkring 40-50 % og kornet flyttes over i såkaldte spirekasser, hvor spiringen begynder. Herved dannes de enzymer, som kornet skal bruge til at omdanne sin stivelse (der er lange kæder af glucose) til maltose, som ølgæren senere skal leve af. Kornet skal vendes jævnligt, for at de små rødder, som hurtigt viser sig, ikke skal vokse fast i hinanden.

Efter cirka fem dage tørres kornet, hvorved spiringen afbrydes. På dette tidspunkt er tilstrækkelige enzymer dannet uden at kimbladene er vokset frem. Grønmalten (som kornet nu kaldes) kan gennem køling tørres til mange forskellige slags malt afhængigt af temperaturen, der bruges i tørringsprocessen. Ønskes pilsnermalt foregår processen forholdsvis mildt (hvilket vil sige ved lave temperaturer), mens man praktisk talt rister grønmalten, når man fremstiller mørkere malt, som også bruges ved fremstilling af schwarzbrot og kaffe-erstatning.

Til sidst fjernes de tørre spirers rod og kimbladsudvikling, og malten er klar til ølbrygningen. Malt er det grundlæggende råmateriale for ølbrygning og produktionen af malt kræver stor ekspertise. Derfor er produktionen af malt normalt adskilt fra den industrielle produktion af øl, hvorved maltning udgør sin egen industri-teknologiske disciplin.

Brun farin indeholder flere mineraler (kalium, calcium, magnesium og jern) end hvidt sukker.

Brun farin er en blanding af almindelig sukker og rørsukkersirup. Rørsukkersirup er sukker med en mørk farve. Det har en særlig smag, et højere vandindhold end sukker og et højere indhold af nogle mineraler.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan bliver malt bolcher lavet?

Vores malt bolcher bliver lavet af perlesukker og brun farin, der er kogt op til næsten 180 grader celcius.  Herefter piskes malt ind i den kogende sukkermasse, hvorefter den hældes ud på produktionsbordet.  Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Der  tilsættes ikke nogen form for farve.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

En lille klump af sukkermassen klippes fra til striber senere.

Malt bolcher bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er et af de mest ikoniske på fabrikken. Det er tilbage fra omkring 1950 og har initialerne MS, efter de tre seneste generationer af Søemod’er – Martin, Michael og Mike Søemod.

Herefter er bolcherne klar til at blive nydt.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?