English 33 12 60 46

0

Flere visninger

Sultanrocks

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
195.00 kr

Hvad smager Sultanrocks af? Sultanrocks kom til vores sortiment i 1999, og er en blanding af rabarberbolchet  og dameskrå.  Ved at blande den syrlige smag fra et rabarberbolche med den kraftige lakridssmag, opnår man en fantastisk smagskombination. Læs mere om Sultanrocks.

* Påkrævede felter

195.00 kr

Bestil inden og vi sender i morgen.

 

COVID-19 STATUS:
For at tage samfundsansvar og minimere smitterisikoen, har vi ekstraordinært fri fragt på alle ordrer over 300 kr. Alle ordrer bliver pakket og leveret som normalt (indenfor 1-2 hverdage)

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager Sultanrocks af?

Sultanrocks kom til vores sortiment i 1999, og er en blanding af rabarberbolchet  og dameskrå. 

Ved at blande den syrlige smag fra et rabarberbolche med den kraftige lakridssmag, opnår man en fantastisk smagskombination.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

E-100 (gul), E-120 (rød), E-153 (sort), lakrids, naturlige smagsekstrakter, salmiak, sukker, vanilje, vinsyre

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Historien om Sultanrocks

 

Rabarber (Rheum) tilhører den botaniske slægt skedeknæfamilien (Polygonaceae) ligesom boghvede og havesyre.

Rabarber er en meget gammel kulturplante, der stammer fra Kina, hvor den har været dyrket helt tilbage til 2700 år f.Kr. Rabarber har, ligesom mange andre grøntsager, været dyrket som medicinplante, hvor forskellige dele af planten blandt andet er blevet brugt mod fordøjelsesproblemer, skørbug, smitsom feber og ødemer. Først i 1800-1900 tallet blev der udviklet typer af rabarber, der egnede sig til madbrug.

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Sultanrocks?

 

Vores Rabarber bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes rød farve, gul farve og sort farve.

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i Sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af. Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve.

Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til, at vi farver lakridsbolcher sorte er fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.

Efter den røde,  gule og sorte farve er tilsat, foldes de tre flydende masser sammen til de individuelt er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes rabarber ekstrakt og vinsyre i den gule klump. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give rabarber smagen den syre som naturlige rabarber har.

Den store gule masse bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Der tilsættes lakridspulver og salmiakpulver, som æltes grundigt ind i den sorte sukkermasse. Salmiakken er for at opveje det ekstremet søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Den sorte klump strækkes ud til en stor flad kvadrat, som pakkes rundt om den slyngede gule klump. Dette gentages endnu engang og den røde klump trækkes ud i stænger, og lægges udenpå klumpen som striber.

Denne samlede klump trækkes ud i lange stænger, som fylder hele vores produktionsbord. Her får de lov til at køle af. De lange stænger bliver hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt 5 kg lod. Ved at hakke dem på den måde forbliver enderne åbne og man kan se mønstre eller motiver inde i et bolche. 

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher