Indkøbskurv

Sømandsbolcher

Sømandsbolcher

195,00 kr

Hvad smager Sømandsbolcher af? Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 3 underkategorier: Menthol-stærkt, chili-stærkt og salmiak-stærkt. Sømandsbolcher falder ind under den menthol stærke kategori. Dette bolche er den traditionelle salmiak-lakrids tilført friske mentholkrystaller. Sømandsbolcher er et af de stærkeste lakridsbolcher  vi p

Læs mere om Sømandsbolcher.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Det siger vores kunder om os 

Hvad smager Sømandsbolcher af?

Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 3 underkategorier: Menthol-stærkt, chili-stærkt og salmiak-stærkt.

Sømandsbolcher falder ind under den menthol stærke kategori. Dette bolche er den traditionelle salmiak-lakrids tilført friske mentholkrystaller. Sømandsbolcher er et af de stærkeste lakridsbolcher  vi producerer og det er et lakridsbolche der giver dig et kølende frisk pust, samt et strejf af eucalyptus.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-153 (sort), lakrids, salmiak, sukker

Lakrids og eucalyptus

Ordet mentol kommer af latin mentha 'mynte' og -ol.

Mentol er hovedbestanddelen af pebermynteolie, udvundet af Mentha piperitae fra læbeblomstfamilien. Det anvendes i udstrakt grad som aromastof i såvel levnedsmiddel- som lægemiddelindustrien. Forbindelsen kan også fremstilles syntetisk, fx ud fra thymol.

Menthol er en organisk forbindelse fremstilles syntetisk eller indhentet fra cornmint, pebermynte eller andre mynteolier. Det er et voksagtigt, krystallinsk stof, klar eller hvid i farven, som er fast ved stuetemperatur og smelter lidt over. Den vigtigste form for menthol forekommer i naturen er -menthol, som er overdraget konfigurationen. Menthol har lokalbedøvelse og counterirritant kvaliteter, og det er meget anvendt til at lindre mindre irritation i halsen. Menthol fungerer også som en svag kappa opioid receptor-agonist.

Menthol evne til kemisk udløse den kolde-følsomme TRPM8 receptorer i huden er ansvarlig for den velkendte kølende fornemmelse provokerer når den indåndes, spist, eller påføres på huden.

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.

Eckalyptus (Eucalyptus) er en stor slægt med mere end 700 arter, som især er udbredt i Australien og på Tasmanien. Det er stedsegrønne (nogle få taber løvet i tørtiden), store, mellemstore eller buskagtige træer. Mange af arterne har en karakteristisk forskel mellem bladene på unge træer og dem på ældre. Ofte er de unge træers blade modsatte og ovale, mens de ældre træers er spredtstillede og smalle (lancetformede eller krumme). Blomsterne mangler kronblade, som tabes, når blomsten springer ud. Til gengæld er der talrige støvdragere. Frugten er en mere eller mindre kegleformet, forveddet kapsel, der åbner sig i toppen med huller, som tillader frøene at drysse ud.

Den friske smag og duft fra eucalyptusolien kan bruges i mange forskellige former for forbrugsprodukter, f.eks. bruges smagen meget i forbindelse med bolcher. Eukalyptus typisk godt i forbindelse med bekæmpelse af ondt i halsen. Den friske og gennemtrængende smag ikke blot lindrer symptomerne, men de efterlader også munden frisk med en ren fornemmelse, hvilket er grunden til at smagen af eucalyptus netop egner sig perfekt til denne type produkter. Eucalyptus er meget populær, da den friske duft af eucalyptus har noget subtropisk natur med sig, der giver en meget frisk fornemmelse, når man smager eller dufter til den.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Sømandsbolcher?

Vores Sømandsbolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes sort farve til det meste massen. Vores sorte farve er medicinsk kul og den eneste grund til, at vi farver lakridsbolcher sorte er, fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.

Der tages et lille stykke fra, som ikke er tilsat farve.  Sukkeret med den sorte farve , foldes den  sammen indtil den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes mentholkrystaller, lakridspulver, eucalyptusolie og salmiakpulver, som æltes grundigt ind i sukkermassen. Salmiakken er for at opveje det ekstremt søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Der slynges luft i den farveløse klump, hvorved den bliver hvid.

Den sorte portion bliver ikke slynget, da vi ønsker at bolcherne skal forblive sorte. 

Den formes nu til en stor kvadratisk klump og det hvide sukker trækkes ud til stænger, der lægges ovenpå som striber.

Sømandsbolcher bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet er tilbage fra 1930’erne og giver kvadratiske bolcher.

Dette bolche er perfekt til de lakridselskere der nyder en lidt stærkere lakridsoplevelse. Mentholen sammen med eucalyptusolien giver en mere intens smagsoplevelse, da det køler og intensiverer smagsreceptorerne. Det giver en frisk kølende smagsoplevelse, der opleves stærkere end den almindelige traditionelle salmiak lakrids.  

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?