English 33 12 60 46

0

Flere visninger

Hostebolcher

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
169.50 kr

Lagerstatus: På lager

Hvad smager Hoste bolcher af? Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 3 underkategorier: Menthol-stærkt, chili-stærkt og salmiak-stærkt. Hoste bolcher falder ind under den salmiak stærke kategori. Dette bolche er den traditionelle salmiak-lakrids, med en passende mængde salt til den meget søde lakridsrod. Hoste bolcher er et af de ældste lakridsbolcher vi har produceret og sammen med smagspartneren Dameskrå, udgør duoen vores mest solgte bolche. Læs mere om Hostebolcher.

* Påkrævede felter

169.50 kr
Bestil inden og vi sender i dag.
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager Hoste bolcher af?

Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 3 underkategorier: Menthol-stærkt, chili-stærkt og salmiak-stærkt.

Hoste bolcher falder ind under den salmiak stærke kategori. Dette bolche er den traditionelle salmiak-lakrids, med en passende mængde salt til den meget søde lakridsrod. Hoste bolcher er et af de ældste lakridsbolcher vi har produceret og sammen med smagspartneren Dameskrå, udgør duoen vores mest solgte bolche.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-153 (sort), lakrids, salmiak, sukker

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer lakrids fra?

 

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.

Lakridsrod

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Hoste bolcher?

 

Vores Hoste bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes sort farve i hele massen. Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til vi farver lakridsbolcher sorte er, fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.

Efter den sorte farve er tilsat, foldes den flydende masse sammen, indtil den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes lakridspulver og salmiakpulver, som æltes grundigt ind i sukkermassen. Salmiakken er for at opveje det ekstremt søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Hoste bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker at bolcherne skal forblive sorte. 

Hoste bolcher bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges, er et af de mest ikoniske på fabrikken. Det er tilbage fra omkring 1950 og har initialerne MS, efter de tre seneste generationer af Søemod’er – Martin, Michael og Mike Søemod.

Dette ikoniske bolche er det lakrids bolche som flest mennesker nyder som ”det rene lakrids bolche”. Kombinationen af salmiak og lakrids er perfekt balanceret til alle de Nordiske lakrids-elskere og dette bolche danner også grundlaget for mange af vores andre blandings lakridsbolcher. Det er tydelig at smage, at det ikke er en essens, men den rene naturlige råvare der er kommet i sukkeret, hvilket giver en lakrids oplevelse, som sjældent opleves andre steder. Dette bolche er nydt af såvel store som små.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher