English 33 12 60 46

0

Flere visninger

Go nat-bolcher

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
169.50 kr

Lagerstatus: På lager

Hvad smager Go´nat-bolcher af? Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 3 underkategorier: Menthol-stærkt, chili-stærkt og salmiak-stærkt. Go´nat-bolcher falder ind under den menthol stærke kategori. Dette bolche er den traditionelle salmiak-lakrids tilført friske mentholkrystaller og citron. Go´nat-bolcher er et af de nyere lakridsbolcher vi har produceret og fik sit navn af vores kunder, da det blev præsenteret på vores første kulturnat.  Det er et lakridsbolche der giver dig et kølende frisk pust. Læs mere om Go nat-bolcher.

* Påkrævede felter

169.50 kr
Bestil inden og vi sender i dag.
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager Go´nat-bolcher af?

Hos Sømods Bolcher inddeler vi vores lakridsbolcher i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 3 underkategorier: Menthol-stærkt, chili-stærkt og salmiak-stærkt.

Go´nat-bolcher falder ind under den menthol stærke kategori. Dette bolche er den traditionelle salmiak-lakrids tilført friske mentholkrystaller og citron. Go´nat-bolcher er et af de nyere lakridsbolcher vi har produceret og fik sit navn af vores kunder, da det blev præsenteret på vores første kulturnat.  Det er et lakridsbolche der giver dig et kølende frisk pust.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-100 (gul), E-153 (sort), lakrids, naturlige smagsekstrakter, salmiak, sukker, vinsyre

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer smagen fra?

 

Ordet mentol kommer af latin mentha 'mynte' og -ol.

Mentol er hovedbestanddelen af pebermynteolie, udvundet af Mentha piperitae fra læbeblomstfamilien. Det anvendes i udstrakt grad som aromastof i såvel levnedsmiddel- som lægemiddelindustrien. Forbindelsen kan også fremstilles syntetisk, fx ud fra thymol.

Menthol er en organisk forbindelse fremstilles syntetisk eller indhentet fra cornmint, pebermynte eller andre mynteolier. Det er et voksagtigt, krystallinsk stof, klar eller hvid i farven, som er fast ved stuetemperatur og smelter lidt over. Den vigtigste form for menthol forekommer i naturen er -menthol, som er overdraget konfigurationen. Menthol har lokalbedøvelse og counterirritant kvaliteter, og det er meget anvendt til at lindre mindre irritation i halsen. Menthol fungerer også som en svag kappa opioid receptor-agonist.

Menthol evne til kemisk udløse den kolde-følsomme TRPM8 receptorer i huden er ansvarlig for den velkendte kølende fornemmelse provokerer når den indåndes, spist, eller påføres på huden.

Citroner (Citrus limon) stammer fra det nordlige Indien og har været dyrket i både Lilleasien og Kina i adskillige tusinde år. Citroner blev importeret til det danske hof i 1520'erne, men fik først en fremtrædende placering i det danske køkken fra 1700-tallet. I dag dyrkes citroner især omkring Middelhavet og i Californien.Det lille træ bliver 3-6 meter højt, har kraftige torne men smukke, store blomster med hvide kronblade, der er lyserøde på ydersiden. Træet blomstrer året rundt og står derfor med blomster og modne frugter på en gang. Frugterne er gule og ægformede med en tyk, læderagtig skræl.

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod, der bliver brugt i bolcherne.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Go´nat-bolcher?

 

Vores Go´nat-bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes sort farve en del af massen. En anden del farves gul.

Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve.

Vores sorte farve er medicinsk kul, og den eneste grund til, at vi farver lakridsbolcher sorte er, fordi mennesker i dag forbinder lakrids med at være sort. Lakrids essens er sort, da det skifter farve i udvindingsprocessen, men den rene lakridsrod er brun.

Efter farverne er tilsat, foldes den flydende masse sammen indtil den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes mentholkrystaller, lakridspulver, citron og salmiakpulver, som æltes grundigt ind i sukkermassen. Salmiakken er for at opveje det ekstremt søde lakridspulver. Naturlig lakrids er ca. 50 gange sødere en rørsukker, hvorfor salmiak er nødvendigt for at balancere og salte lakridsen.

Go´nat-bolcher’s sorte del bliver ikke slynget, da vi ønsker at bolcherne skal forblive sorte, men den gule del bliver slynget. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Denne samlede klump trækkes ud i lange stænger som fylder hele vores produktionsbord. Her får de lov til at køle af. De lange stænger bliver hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt 5 kg. lod. Ved at hakke dem på den måde, forbliver enderne åbne og man kan se mønstret inde i bolchet. 

Dette bolche er perfekt til de lakridselskere, der nyder en lidt stærkere lakridsoplevelse. Mentholen giver en mere intens smagsoplevelse, da det køler og intensiverer smagsreceptorerne. Det giver en frisk kølende smagsoplevelse, der opleves stærkere end den almindelige traditionelle salmiak lakrids.  

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher