Indkøbskurv

Stort udvalg af håndlavede lakridsbolcher

Vores lakridsbolcher har udviklet sig meget igennem årene, og i dag opdeler vi dem i 3 kategorier: Stærk lakrids, sød lakrids og syrlig lakrids. Under den stærke lakrids er der yderligere 2 underkategorier: Menthol-stærkt og salmiak-stærkt.

Sorter faldende
 1. Dameskrå med lakrids
 2. Dukkebolcher
  Dukkebolcher
  228,50 kr
 3. Far
  Far
  228,50 kr
 4. Flipper
  Flipper
  228,50 kr
 5. Go nat-bolcher
  Go nat-bolcher
  228,50 kr
 6. Hostebolcher
  Hostebolcher
  228,50 kr
 7. Lakridsbananer
  Lakridsbananer
  228,50 kr
 8. Pink Panter
  Pink Panter
  228,50 kr
 9. Sort speciel
  Sort speciel
  228,50 kr
 10. Sucre Noir
  Sucre Noir
  228,50 kr
 11. Sultanrocks
  Sultanrocks
  228,50 kr
 12. Sømandsbolcher
 13. Vinterblanding
  Vinterblanding
  228,50 kr
Sorter faldende

Lakridsens oprindelse

Lakrids er en af de smage der karakteriserer og identificerer skandinavere på trods af at lakridsroden stammer fra og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina, så er den smag vi forbinder med lakrids, én der på ingen måde appellerer til lokalområderne. I Skandinavien blandes den meget søde lakrids op med salmiak for at skabe den nordiske salte lakrids hvor lakrids i oprindelseslandende nydes i deres rå form. Her tygges de friske rødder, de koges op til te eller destilleres med alkohol.

Den bedste lakrids kommer fra Iran. Hele planten dufter og smager af lakrids, og det skyldes et indhold af kalium- og calciumsalte af glycyrrhicinsyre. Disse glykosider har en sødekraft, der er 50 gange så kraftig som rørsukker. Desuden indeholder planten en lang række andre stoffer, herunder mere flygtige aromastoffer som anethol og geraniol.

Lakrids er et anerkendt naturlægemiddel som igennem tusinder af år har været givet som lindring af infektioner. Det har en gavnling virkning på helingen af sår og betændelsestilstande og for immunforsvaret, da det styrker produktionen af interferon. Lakrids hjælper også med at lindre ondt i halsen, helbreder fordøjelseskanalen, fungerer som slimløsende, det er med til at regulere blodsukkeret, renser og detoxifisere blodet, har en mild afførende virkning, mindsker stress og hjælper med hovedpinesmerter og er fundet at lindre rygetrang.

Man skal dog være opmærksom på, at ekstrem overdreven indtagelse af lakrids, kan ligesom så meget andet, også have en mindre ønskværdig til skadelig effekt.

Sømods Bolcher gennem tiden

Sømods Bolchers lakridsbolcher

Andre lakridsproducenter og bolche producenter bruger lakrids aroma eller lakrids granulat. Lakrids granulat er et kemisk udtræk af lakridsrødder der efterfølgende spraytørres for at genskabe den fine pulverform. Lakrids aromaer er typisk lakrids granulat blandet op med vand og Propylenglycol og andre ”naturidentiske” aromaer.

Hos Sømods Bolcher anvender vi udelukkende rå lakridspulver. Det er tørrede lakridsrødder der er pulveriseret. De har ikke undergået nogen yderligere forarbejdning eller udvinding. Det er det rene produkt, hvorfor alle de gavnlige virkestoffer stadig er til stede, og ikke mindst kvaliteten i smagen. Det er tydeligt at smage forskel på knust lakridsrod og forarbejdet lakrids granulat.

Den klassiske lakrids vi kender i Danmark er den traditionelle salmiaklakrids hvor Hostebolcher, Dameskrå og Far-bolcher hører ind under.

Ønsker man lide mere af den friske lakrids har vi tilføjet menthol-krystaller som giver en frisk gavnlig virkning på luftvejene. Som nogle mere moderne lakrids tiltag har vi også blandet lakrids med forskellige frugtsmage eller med rå cacao-pulver, for at give sødme eller syre til bolcherne.

Udvalget har udviklet sig meget over de seneste 15 år. Primært i takt med Københavns årlige Kulturnat, fredag i uge 41. På denne aften offentliggør vi hvert år et nyt bolche, hvilket i hovedparten af årene har været et lakridsbolche.

Vi elsker at eksperimentere med nye smage og spændende kombinationer, og der hos os ikke langt fra tanke til produktion. Hvis du har en spændende ide, er du mere end velkommen til at dele den med os. Måske kan din idé blive til et nyt kulturnats bolche.