English 33 12 60 46

0

Flere visninger

Hyldeblomst

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
169.50 kr

Lagerstatus: På lager

Hvad smager hyldeblomst af? Hyldeblomst er et sødt bolche, hvor der samtidig opleves en kant af syre. Selv kræsne hyldeblomst spisere nyder godt af dette bolche, da det med den naturlige smag er meget mild og på ingen måde parfumeret. Det er et bolche der på rigtig mange måder minder om Danmark med sin milde og lette smag, der dog stadig er meget karakteristisk. Læs mere om Hyldeblomst.

* Påkrævede felter

169.50 kr
Bestil inden og vi sender i dag.
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager hyldeblomst af?

Hyldeblomst er et sødt bolche, hvor der samtidig opleves en kant af syre. Selv kræsne hyldeblomst spisere nyder godt af dette bolche, da det med den naturlige smag er meget mild og på ingen måde parfumeret.

Det er et bolche der på rigtig mange måder minder om Danmark med sin milde og lette smag, der dog stadig er meget karakteristisk.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-100 (gul), E-141 (grøn), naturlige smagsekstrakter, sukker, vinsyre

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer hyldeblomst fra?

 

Almindelig Hyld (Sambucus nigra) er en busk eller et op til 8 meter højt træ, der i Danmark vokser i hegn, skov og krat. Grenene har tyk, hvid marv, som dog svinder væk og efterlader et hul i gamle grene. Blade og bark indeholder bitterstoffer, men ikke i så høj koncentration som hos den nært beslægtede Drue-Hyld. Hele busken er derfor giftig, bortset fra blomsterne og de modne sorte frugter, der sidder i flade halvskærme.

Alm. Hyld optræder i skovbryn og ved huse i Europa og Asien, hvor der er mineralrig og fugtig jord. Muligvis er planten indført til Danmark i oldtiden, hvor den nu er almindelig i det meste af landet i hegn, skov og krat.

I gamle dage hed det sig, at gudinden Freja (senere kendt som hyldemor) boede i hylden, og fældede man hylden ved sit hus uden at plante en ny, var det med risiko for at ulykker ville ramme en.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores hyldeblomst?

 

Vores hyldeblomst bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes en lille smule naturlig grøn farve. Hoveddelen af sukkermassen forbliver farveløs og den lille farvede klump er til dekorative striber.

Vores grønne farve kommer fra klorophyl, som er det grønne farvestof i planter.

Efter den lille klump er klippet fra, foldes den flydende masse sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes naturlig hyldeblomst ekstrakt og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.

Hyldeblomst bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare i farven og kraftige i smagen.  

En anden lille klump klippes ud af den store farveløse sukkermasse og de to små klumper slynges for at skifte farven til en lysere farve af grøn og den uden farve bliver hvid.

De to klumper bliver trukket ud til stænger som placeres på den store bolchemasse for at give bolcherne dekorative striber.

Den samlede 20 kg æble klump trækkes herefter ud i stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret og på trods af, at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Udtalelse fra Camilla Søemod:

”Jeg er meget kræsen, når det kommer til hyldeblomst. Jeg synes det meget nemt kommer til at smage parfumeret og syntetisk. Hyldeblomst bolcher er blevet een af mine personlige favoritter, med sin lette og forfriskende sødme. Det er en helt naturlig smag, som jeg udelukkende har positive kommentarer omkring”.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher